17 Aralık sonrası yeni oyun!

17 Aralık'taki darbe girişimi sonrası ekonomiye yapılan saldırılar vatandaşın cebine de yöneldi. Bakliyatla başlayan etiket oyunu ekmekten sebzeye, sütten ete devam ediyor

17 Aralık sonrası yeni oyun!
17 Aralık sonrası yeni oyun!
GİRİŞ 02.03.2014 09:15 GÜNCELLEME 02.03.2014 09:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ekonomik dengelere yapılan saldırılar ve ülkeye çağ atlatacak projeleri durdurma planları tutmayan darbe heveslileri, vatandaşın cebine de göz dikti.

Önce kuru bakliyat, patates gibi gıdada yapılan fiyat oyunları son dönemde hemen her üründe görülmeye başladı. Vatandaşlar çarşıpazarda ve marketlerde sürekli değişen etiketlere tepki göstererek, 'Bu oyunu bozun' mesajı verdi. Ekonomiye yapılan kasıtlı saldırıların yanında fırsatçılar da zaman kaybetmiyor. Kimisi kış şartlarını, kimisi dolardaki oynaklığı bahane ediyor, kimisi ise hiç gerekçe bulmaya gerek duymadan etiketleri değiştiriyor. Çarşı pazarda ve marketlerde hemen her üründe küçüklü büyüklü zamlar yaşanmaya başladı.

GRAMAJLA GİZLİ KAZANÇ!

Sebze meyvede sürekli görülen yüksek fiyatlar şimdi et ve süt ürünlerine de kaydı. Bu arada bisküvi, çikolata, cips gibi fiyatı nispeten ucuz olan küçük ürünlerde de kuruş oynamalarıyla zamlar yapılıyor. Bazı firmalar ise gramajla oynayarak gizli fiyat artışı yapıp tüketiciyi kandırıyor. Gramaj oyunları daha çok kuruyemiş ürünlerinde görülüyor. Temizlik malzemeleri ile kahvaltılıklarda da fiyatlar haftadan haftaya değiştiriliyor. Büyükşehirlerde ise semtlere göre ekmek fiyatları da değişim göstermeye başladı. Kimi semtlerde 80 kuruş olan ekmeği 1 liraya ve 1 lira 20 kuruşa satan fırın ve marketler de bulunuyor. İstanbul Ticaret Odası ise bir açıklama yaparak ekmek zammının kendileri tarafından alınmış bir karar olmadığını duyurdu.

VATANDAŞ ŞAŞKIN

Vatandaşlar ise "Son iki ayda ne olduysa birden bütün etiketleri değiştirmeye başladılar. Her hafta bazen 50 kuruş bazen 1 lira artışlar oluyor. Maliye bu kar marjlarını incelediğinde üretici fiyatları değişmezken durduk yere artırılan fiyatları ve yapılan oyunları da görecektir" dediler.

KIŞ MEYVESİ MANDALİNA ŞAMPİYON!

Etiket oyunu vatandaşın cüzdanının yakarken TZOB Şubat ayındaki fiyat değişimlerini açıkladı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarında en fazla fiyat artışının yüzde 22.92 ile mandalinada olduğunu söyledi. Fiyatı en çok düşen ürün ise yeşil soğan oldu. Bayraktar, mandalinadaki fiyat artışını yüzde 15.89 ile yeşil fasulyenin, yüzde 11.36 ile fındığın ve yüzde 10.3 ile limonun takip ettiğini belirtti. Öte yandan marketlerde fiyatları sürekli artan mandalina, havuç, maydanoz, kuru soğan, kuru fasulye, nohut mercimek, prinç, yumurta, kuzu eti ve zeytinyağı gibi ürünlerin üretici fiyatları ise artmadı. Üretici fiyat artırmazken vatandaş bu ürünleri zamlı satın aldı. Son satıcılar cebi doldurdu.(Takvim)

YORUMLAR 12
  • tolga ceyhan 10 yıl önce Şikayet Et
    piyasayı satıcılar değil tüketici yönlendirmeli. ürün fiyatında artış mı oldu ya bizim boykot hakkımız var almayı verirsiniz o hafta o ürün bakın fiyatlara nasıl düşermi düşmezmi hele birde miadlı son kullanma tarihi yakın ürünler ise mağaza market mi fiyatlarla oynayan alteranatif mi yok onlara market yerine bakkalınıza dönün kendi esnafınızı destekleyin küçük mü alışverişinizi büyütün esnafınızda büyüsün kendi içimzdeki esnaf büyüsün kimsenin oyununa alet olmayın sistem sizsiniz siz nereye yönlendirirseniz oraya gider kimi sandıkta oy ile kimi kasada para ile düşürmekte yükseltmekte bizim elimizde
    Cevapla
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    darbe planının bir ayağıda bu değilmi?. mısırda ki oyunu hatırlarsanız orda oynanan senaryo ile türkiyede oynanan bosnada ve ukraynada oynanan oyun hepsi aynı.
    Cevapla
  • turkabi 10 yıl önce Şikayet Et
    nef arkeder. Kuran'da Ayet diyorki; Gozleri kor, Kulaklari sagir, Kalpleri muhurlu. Senin yorumunu okuyunca derhal bu ayet aklima geldi. Allahu' teala seni islah etsin. (Nasibinde varsa) Sana hic birsey soylenemez!!!
    Cevapla
  • Zekeriya B 10 yıl önce Şikayet Et
    Haramin ne oldugunu bilmemek.... kallesce bir bicimde fiyatlari artiranlar kendilerini Müslüman olarak görüyorlar mi acaba? Sorsan hepsi Müslüman. Gel gör ki adamlar hükümete zarar veriz düsüncesiyle milletin cebinden para calma yoluna gidiyorlar. Allah kimseyi yoldan cikartmasin. Selam ve dua ile
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . yerel seçimde sonra geenel seçim olacağı kanaatinde olan kendinden gecmiş fırsat simsarcıları . . bu yapılan oyunu gören vatandaş halk oyunu sandıkda bozacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle