Zeybekçi'ye göre işdünyasının en büyük endişesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "17 Aralık'ta Türkiye'de siyasi ve ekonomik anlamda Türkiye'de istikrarsızlık çıkararak milletin iradesiyle oluşmuş iktidarların görevden gitmesini umanların hevesi kırıldı." dedi işdünyasının endişelerine dikkat çekti.

Zeybekçi'ye göre işdünyasının en büyük endişesi
Zeybekçi'ye göre işdünyasının en büyük endişesi
GİRİŞ 26.02.2014 12:58 GÜNCELLEME 26.02.2014 12:58

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Manisa'da işadamlarıyla yapılan kahvaltının ardından Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Zeybekci'ye ziyaretinde, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve partililer eşlik etti. Manisa Valiliği önünde Vali Savaş tarafından karşılanan Bakan Zeybekci, valilik personeliyle selamlaştıktan sonra makama çıkarak Valilik Özel Defteri'ni imzaladı. Ardından bir süre Vali Savaş'la sohbet eden Bakan Zeybekci, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili bir soru üzerine Bakan Zeybekci, "Türkiye o kırılgan yapıya sahip değildir. Türkiye o 2001'lerdeki 2002'lerdeki yüzde 7 bin faizlerin yüzde 100'lü enflasyonların olduğu Türkiye değil. Rahmetli Sabancı'nın dediği gibi bir gecede servetinin yarısını kaybettiği, iki günde bankacılık sisteminin çökertildiği Türkiye değil. Yani IMF'de 750 milyon dolarlık bir kredi diliminin serbest bırakılması için Türkiye'de gerek meclisin gerek hükümetin gerek tüm bürokrasinin hizaya geçtiği Türkiye değil artık. Türkiye bir kriz olacak ekonomik zayıflıkta değil. Hakikaten böyle olaylara çok üzülüyoruz."

"İŞ DÜNYASINI RAHATSIZ EDEN MANÜPİLASYONLAR VAR"
Son dönemde yaşanan olayların iş dünyasında rahatsızlığa neden olduğunu dile getiren Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletin seçtiği parlamentoya milletin iradesiyle seçilmiş olan parlamentonun içinden çıkan hükümetin milletin iradesiyle göreve getirilen Başbakana, hükümet görevlilerine, Türkiye'de iş dünyasını rahatsız eden bir olay. Bir de şu var; Türkiye'de ekonomiyi tamamen rahatsız eden ve iş dünyasını rahatsız eden manipülasyonlar ve propagandalar var. Bunları üzülerek izliyoruz. Bunları ibret alarak ve gelecekle ilgili dersler çıkararak izliyoruz. Şundan emin olabilirsiniz ki, o 17 Aralık'ta heveslenenler, 17 Aralık'ta Türkiye'de siyasi ve ekonomik anlamda Türkiye'de istikrarsızlık çıkararak milletin iradesiyle oluşmuş iktidarların görevden gitmesiyle ilgili hevesi olanların hevesi kırıldı. Son yaşanan olaydan dolayı ekonomik olarak sıkıntımız yoktur. Ekonomimiz yerindedir. Böyle olmaya da devam edecektir."

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI"
Bu tür olayların inandırıcılığını kaybettiğini anlatan Zeybekci, şöyle konuştu: "Millet demokrasiye evrensel hukuk standartlarında hukuk sistemine inanıyor. Milletimiz ne yapacaksa bunun içerisinde yapacak. Artık bu millet günü geldiğinde görevini değiştirmek istediği siyasi tercihleri olursa, günü geldiğinde 30 Mart, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sonrasında 2015 Haziran seçimlerinde millet kendi dizaynını yapacaktır. Şu an siyasi dizayn yapmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Ekonomide de kurlarda faizlerde gerekse enflasyonda, ben onu şu şekilde dile getiriyorum loto tahminciliği gibi kur ne olur faiz ne olur enflasyon ne olur gibi tahminler yaptırmak ve bu tahminler üzerinden Türkiye'de ekonomiyi manüpile etmek hevesleri var. Bu da olmayacak."

Ekonominin dengelerinde herhangi bir rahatsızlık olmadığını anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: "Tedirginlik oluyor tabi. İnsanlar tedirgin oluyor ama Türkiye 28 Avrupa Birliği ülkesi içinde 25'inden daha iyi. Ülkemizi bu sağlam temellere oturtanlardan ben Allah razı olsun diyorum. Şu an kötü emelleri olanları da Allah'a havale ediyorum."

KAYNAK: İHA