''Barış Kartalı'' Türk ordusuna teslim edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla gerçekleştirilen törende Türkiye'nin ilk havadan kontrol ve istihbarat uçağı olan ''Barış Kartalı'' orduya teslim edildi.

GİRİŞ 21.02.2014 14:44 GÜNCELLEME 21.02.2014 16:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Konya'daki 3. Ana Jet Üssü'nde gerçekleştirilen Barış Kartalı'nın teslim töreninde açıklamalar yaptı.

ORDUNUN GÖZÜ OLACAK

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Türk ordusunun gökyüzünde gözü olacak olan Türkiye'nin ilk havadan kontrol ve istihbarat uçağını bugün ordunun envanterine kattıklarını belirterek, ''Biz kendi mühendislerimize güvendik. ATAK helikopterlerimizin üretimine başladık. Bugün de genel maksat helikopterleriyle ilgili 3.5 milyar dolarlık bir adım attık. 109 helikopter TSK'ya kavuşacak. İnsansız hava araçlarımız geliştirme aşamalarını tamamlandı. Milli uydularımızı fırlatıyoruz. Milli tasarım uçağımız HÜRKUŞ gökyüzüyle buluştu. Kendilerine olan güveni boşa çıkarmadığı için bu süreçte sorumluluk üstlenen herkese şükranlarımı sunuyorum. 2023'te savunma sanayi alanında dışa bağımlılığımızı yüzde 100'e yakın oranda ortadan kaldırmayı düşünüyoruz. '' dedi.

KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ

Erdoğan, uçakların çalkantılı bir dönemde orduya katılmasını da çok ama çok önemli bulduğunu ifade ederek, ''Barış kartalı hava savunmamıza önemli katkıda bulunacak. Hava sahamıza karşı tehlikede erken uyarı olacak. Bu süreçte elde edilen teknolojik birikim ülkemize fayda sağlayacak. Tüm bu çalışmalarla gayemiz zorlu coğrafyamızda ortaya çıkan savunma noktasında askerimizi kimseye muhtaç etmemektir.'' diye konuştu.

GURUR DUYULACAK BİR GÜN

Erdoğan'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, böyle bir projenin hayata geçirilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, '' Güçlenecek hava kuvvetlerimiz için gurur duyulacak bir gün. Barış Kartalları gücümüze güç katacak ve ordumuzun gözü olacak. Bu uçaklara ilk sahip olma arzumuz 2002 yılında ortaya çıkmıştı. Bu süreçte görev alanların büyük emeği geçmiştir.'' diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • murat cg 10 yıl önce Şikayet Et
    Türk Birliği ordusu . Bu tür çalışmlar Türk Cumhuriyetleriyle kurulan Türk birliği ordusu kapsamındada değerlendirilmeli, Fransayla veya almanya yerine Türk Cumhuriyetleri ile ortak projeler üretmeye biraz daha gayret etsek, ortak ordu anlamında atılan adımları biraz daha pekiştirsek.
    Cevapla
  • Duramayan Adam 10 yıl önce Şikayet Et
    İhanet!!!. Bu kadarda vatana ihanet olmazki yuh diyorum artık, ne gerek var bu kadar para harcayıp bu uçakları almaya, dikseydiniz bi Atatürk heykeli altınada "istikbal göklerdedir" yazsaydınız çok daha ucuza mal edebilirdiniz. hemde chp oylarınıda alırdınız bi taşla 2 kuş :)) İşte kafa çalışmıyorki hükümetin.
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    abd. abd den alınmış ise yazılımını değişmedikçe işe yaramaz ,muhendislerımıze iş duşuyor ,derhal yazılımını değişmeleri lazım yoksa verılen paraya yazık
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKAN MALI İSE ŞÜPHE DUYARIM. Bir virüs gönderir istediği noktayı siler, radarda göremezsin. Kesin uçağın yapısında buna benzer birtakım zerzavatlar vardır.
    Cevapla
  • fatih sarı 10 yıl önce Şikayet Et
    HERŞEY VATAN İÇİN. bazı insanlar bu vatana yapılan yatırımları eleştiriyor. yolsuzluk var diyor. çok haklısınız çünkü ÇOK FAZLA PARONAYA FİLMİ İZLEMEKTEN ALGI BİTİK. BİRAZDA BİLİM KURGU TAKILIN BELKİ UFKUNUZ GENİŞLER...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle