MÜSİAD Avrupa'dan 17 Aralık açıklaması

MÜSİAD Avrupa teşkilatı, ortak bir bildiri yayımlayarak "Türkiye'de huzur, güven ve istikrarın devamını istiyoruz" çağrısı yaptı.

MÜSİAD Avrupa'dan 17 Aralık açıklaması
MÜSİAD Avrupa'dan 17 Aralık açıklaması
GİRİŞ 06.02.2014 12:25 GÜNCELLEME 06.02.2014 16:24

" 17 Aralık operasyonuyla başlayan sürecin uluslararası alandaki etkilerini değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Avrupa teşkilatı, ortak bir bildiri yayımlayarak "Türkiye'de huzur, güven ve istikrarın devamını istiyoruz" çağrısı yaptı.

Açıklamada, 17 Aralık operasyonunun "Türkiye'nin gelişimine, istikrarına ve milli iradesine karşı ve özellikle sonuçları itibariyle siyasete bir müdahale olarak" algılandığı belirtildi.

Avrupa MÜSİAD üyesi işadamları adına yapılan açıklamada, "Muhataplarına bakılmaksızın, yolsuzluk iddiaları sonuna kadar araştırılmalıdır" denildi.

Açıklamada, "Ancak, masumiyet karinesi çerçevesinde birbiriyle ilişkisi açıklanamayan, henüz suçu ispat edilmeyen, hükmü verilmeyen adli meselelerin devlet içinde bir kavgaya dönüştürülmesi, bir siyasi gerilim oluşturulması ve bu yaşananların neticesinde ülke ekonomisinin de zarar görmesi huzur, güven ve istikrara ihtiyaç duyan işadamları için kesinlikle kabul edilemeyecek bir durumdur" denildi.

Bu durumun "ne buna sebep olanların ne Türkiye'nin ne de en büyük ticaret partneri olan AB ülkelerinin faydasına olacağının" vurgulandığı açıklamada, Avrupa kamuoyu "Türkiye gündemini bu yönüyle değerlendirmeye ve hakikatleri fark etmeye" davet edildi.

KAYNAK: EKOTRENT