Pirinçte oyun bozuldu

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, patates fiyatları ile birlikte bakliyat fiyatlarında bir anda başlayan artışların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Pirinçte oyun bozuldu
Pirinçte oyun bozuldu
GİRİŞ 03.02.2014 13:14 GÜNCELLEME 03.02.2014 14:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, piyasada patates fiyatları ile birlikte bakliyat fiyatlarında bir anda başlayan artışların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Spekülatörler tarafından başta pirinç, kuru fasulye, nohut ve patates olmak üzere uygulanmaya konan oyun bozuldu. Fiyatı 5 liraya çekilmeye çalışılan pirinç raflarda 2,90 liraya satılmaktadır. TMO Osmancık yerli pirincini piyasaya sürerek spekülatörlerin oyunu bozdu" dedi.

"REKOLTE FAZLA"

Bu sene pirinç rekoltesinin çok yüksek olmasına rağmen ellerindeki eski pirinci piyasaya sürmeden evvel fiyat artışı senaryolarını uygulamaya koymak isteyenlerin oyununun bozulduğunu söyleyen Palandöken, şöyle devam etti:

"Bakliyat fiyatlarında bir oyun oynanmak istendi ama erken bozuldu. Vatandaşın en temel yiyeceklerinin başında gelen pirinç, patates ve fasulye gibi bakliyatların fiyatlarındaki spekülatif artışlar kabul edilemez. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin müdahalesi ile pirinç fiyatlarındaki artış bitmiştir. Üç büyük şehirde fasulye fiyatları 6 ile 7 lira, patates fiyatları ise 2,4 ila 2,79 kuruş arasında seyretmektedir. Kısa zaman içerisinde hiç kuşkusuz fiyatlar daha da aşağı gelecektir. Spekülatörlere asla kanmayın."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede Milletin ekmeğiyle oynayan hainler var?..... ...Pirinç,Fasulye ,Et, gibi bir çok üründe fiyatlar çıksın diye oynamalar yapıyorlar,ürünleri ambarlarda saklıyorlar?..amaç belli Hükümet gitsin? ama Hükümetimiz bunlara karşı ithal seçeneğini kullanıyor ve sonuçda eli mahkum ürünleri ortaya çıkarıyorlar? ..ama Halk,ında hakkına gasp ediyorlar?....ALLAH bu pisliklerin eninde sonunda belasını verecek? inşaALLAH kazandıkları paralar ve hainlikleri onlara en sevdiklerinin acısını yaşatır?...
    Cevapla