ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi

İnsansız hava aracı ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi.

ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi
ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi
GİRİŞ 01.02.2014 11:04 GÜNCELLEME 01.02.2014 11:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İn­san­sız Ha­va Ara­cı­'nın (AN­KA) kri­tik par­ça­la­rın­dan bi­ri da­ha mil­li­leş­ti­ril­di. Uçuş Kon­trol Bil­gi­sa­ya­rı (TU­KOB) ile AN­KA­'nın uçuş yö­ne­ti­mi gü­ve­ni­lir ha­le ge­ti­ril­di. Sis­tem yer­li ola­rak ge­liş­ti­ril­me­den ön­ce İs­ra­il'­den it­hal edi­li­yor­du.

TU­SAŞ, da­ha ön­ce it­hal edi­len ve uçuş­la­rın gü­ve­nir­li­ği için kri­tik olan bu sis­te­mi ge­liş­ti­re­rek dı­şa ba­ğım­lı­lı­ğı son­lan­dır­dı.

TU­SA­Ş'­tan ya­pı­lan açık­la­ma­ya gö­re, TU­KO­B'­un ta­sa­rı­mı ve üre­ti­mi 15 ay­da ta­mam­lan­dı ve AN­KA­'ya en­teg­ras­yo­nu ger­çek­leş­ti­ril­di. Ya­pı­lantest­ler­de TU­KO­B'­un, İs­ra­il'­den it­hal edi­lip AN­KA­'ya mon­te edi­len sis­tem­den da­ha yük­sek per­for­mans gös­ter­di. Sis­te­min İn­gil­te­re­'de ya­pı­lan ka­li­fi­kas­yon test­le­rin­den ba­şa­rıy­la geç­ti­ği be­lir­til­di.

TU­SAŞ açık­la­ma­sın­da, "Tü­rev­le­ri ile şir­ke­ti­mi­zin ge­liş­tir­di­ği ve ge­liş­ti­re­ce­ği in­san­lı ve in­san­sız uçak­lar, he­li­kop­ter­ler ve uzay plat­form­la­rın­da kul­la­nı­la­bi­le­cek mo­dü­ler­lik­te bir ürün olan mil­li uçuş kon­trol bil­gi­sa­ya­rı­mı­zın tüm sek­tör için ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­ru­z" de­nil­di.

YORUMLAR 3
  • mustafa uzun 10 yıl önce Şikayet Et
    yerli anka. anka yerlidir plan proje yapimi biz turkleriz bunda kusku yok,egerki binlerce parcalarindan bazilarini yapma imkanimiz yoksa ithal ediliyorsa bu demek degildirki anka 100 yerli degildir,100 yuz yerli dememeiz icin baska ulkeyle ortak yapmamaiz gerekki yuzde yuz yerli degil diyebilesin,ab abd rusyaya turkiye bazi parcalari ypaiyor satiyor,mesela mercedesin bazi onemli parcalarini turkiye yapiyor ama yinede 100 deyuz alman
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    adım adım olacak. Mehmet karaaslan her eşyin zamanı var. öyle herşeyi her an yapmak kolay değil. bunlar argelerle uzun uzun olacak işler. Bana kalırsa destek verelim.
    Cevapla
  • mehmet karaaslan 10 yıl önce Şikayet Et
    hani anka yerliydi. Anka yüzde yüz yerliydi güyaa.
    Cevapla