İşte kuru fasulyenin gerçek fiyatı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kuru fasulye, nohut, kırmızı mercimek, pirinç ve patatesin Ankara, İstanbul ve İzmir'deki market fiyatlarını açıkladı.

İşte kuru fasulyenin gerçek fiyatı
İşte kuru fasulyenin gerçek fiyatı
GİRİŞ 09.01.2014 17:25 GÜNCELLEME 09.01.2014 17:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşları tarafından yapılan yayınlarda, özellikle kuru fasulye olmak üzere bakliyat fiyatlarının ve patates fiyatlarının abartılı bir şekilde verildiği ifade edildi.

Bakanlık il müdürlükleri personelince yapılan piyasa araştırmasına göre, bugün itibariyle kuru fasulyenin market fiyatı Ankara'da 8,1, İstanbul'da 7,2 ve İzmir'de 8,8 lira. Patates ise Ankara'da 2,6, İstanbul'da 2,4 ve İzmir'de 2,9 liraya marketlerde satışa sunuluyor.

TL/KG 

Kuru fasulye 

Nohut

Kırmızı mercimek

Pirinç

Patates

Ankara

8,1

4,3

3,3

4,5

2,6

İstanbul

7,2

3,7

2,4

3,2

2,4

 İzmir

8,8

5,95

2,7

5,7

2,9


KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Murphy 10 yıl önce Şikayet Et
    Evet Fatih Bey Siz Türkler Komiksiniz. Haklısınız Fatih Bey siz Türkler komiksiniz ve dediklerinize katılıyorum. Zamanında yok esnaf ağlıyor yok çiftçi çöktü vs. haberler eylemler propagandalar haliyle gündemi meşgul edip çiftçinin kazandığı iki kuruş üzerinden rant sağlamak e millet de bi değişik arkadaş yani sırf karşı çıkmak adına gürültü çıkarır. Ekonomistler napıyor acaba ???
    Cevapla
  • selami menekşe 10 yıl önce Şikayet Et
    TEKELCİ PİYASA. özellikle kuru fasulye,,patates,yumurtayı bu sene kullanıyorlar piyasa yı bozmak isteyen bu kötü niyetli insanların oyununu DMO ya ithal yetkisi verilip ofis bürolarında direkt vatandaşa satılırsa direnç kırılır sanırım yoksa bu fırsatçılar biz dar gelirliyi bitirecekler allah vicdan versin bunlar ne diyelim.
    Cevapla
  • fatih karakaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz Turkler Komikiz!!. Meydana cikar hukumet cifticiyi, besiciyi eziyor diye bagirir findigi, patatesi pahali alacagimizi vaad ederiz! sonra hukumet fiyatlari yukseltir eeee haliyle satis da pahali olur!!!!!!!!! vay efendim bu fiyat niye pahali yuh
    Cevapla
  • futuvvet 10 yıl önce Şikayet Et
    ABDÜLKADİR KÜÇÜK'e. Eğer bütün insanlar (kâfirlere verdiğimiz nimetlere bakıp küfürde birleşen) bir tek ümmet olacak olmasalardı, Rahmân'ı inkâr edenlerin evlerine gümüşten tavanlar ve üzerine çıkacakları merdivenler yapardık. Evlerine (gümüşten) kapılar ve üzerine yaslanacakları koltuklar ve altın süslemeler yapardık. Bütün bunlar, sadece dünya hayatının geçimliğidir. Rabbinin katında ahiret ise, O'na karşı gelmekten sakınanlarındır. Zuhruf-33-34-35 Kim âhiret kazancını isterse, onun kazancını artırırız. Kim de dünya kazancını isterse, ona da istediğinden veririz, fakat onun ahirette hiçbir payı yoktur. Şûra-20 İnkâr edenler ateşe sunuldukları gün, (onlara şöyle denir:) "Dünyadaki hayatınızda güzelliklerinizi bitirdiniz, onların zevkini sürdünüz. Bugün ise yeryüzünde haksız yere büyüklük taslamanızdan ve yoldan çıkmanızdan dolayı, alçaltıcı bir azapla cezalandırılacaksınız." Ahkâf-20
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Ürünler niye pahalı zannediyorsunuz?. Dolar niye rekor kırdı? Euro neden 3 TL oldu? Borsa neden çok düştü? Ülkemize yapılan 17 aralık operasyonundan dolayı tabi ki. Bunun hesabı sorulacak. Zaten Zaman'ın gerçek tiraji %50 düşmüş. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle