Hizmet alım ihalelerinde düzenleme

Hizmet alım yoluyla yapılan işlere ilişkin maliyet hesabında dikkate alınacak kısa vadeli sigorta kolları prim oranı ile yangınla mücadele amaçlı hava aracı hizmet alımına ilişkin ihaleler için gerekli şartlarda düzenlemeye gidildi.

Hizmet alım ihalelerinde düzenleme
Hizmet alım ihalelerinde düzenleme
GİRİŞ 25.12.2013 12:44 GÜNCELLEME 25.12.2013 12:44

Kamu İhale Kurumu tarafından hazırlanan Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, personel çalıştırılmasına dayalı ihalelerde yaklaşık maliyetin hesabında ilgili mevzuat uyarınca belirlenmiş kısa vadeli sigorta kolları prim oranı dikkate alınacak ve bu oran idari şartnamede belirtilecek.

Yangın ile mücadele amaçlı hava aracı hizmeti alımına ilişkin olarak ilanı veya duyurusu 1 Ocak 2016'dan önce yapılacak ihalelerde, adaylardan ve isteklilerden ekonomik ve mali yeterlik belgeleri ile iş deneyimini gösteren belgeler istenmeyecek.

Öte yandan, Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de de düzenlemeye gidildi.

Buna göre, istekliler tekliflerini hazırlarken İş Kanunu'nun ilgili maddelerinde düzenlenen sorumluluk çerçevesinde engelli işçi çalıştıracaklarını beyan etseler dahi, tekliflerin eşit koşullarda değerlendirilmesini sağlamak amacıyla tekliflerin değerlendirilmesinde bu durum dikkate alınmayacak, bütün istekliler tekliflerini olağan işçilik bedelleri üzerinden verecek. Ancak işin yürütümü sırasında yüklenicinin engelli işçi çalıştırması durumunda, yükleniciye fazla ödeme yapılmasını engellemek amacıyla Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esaslar gereğince, engelli işçi çalıştırma nedeniyle Hazine tarafından karşılanan prim tutarı, idarece yüklenicinin hakedişinden kesilecek.

Kısa vadeli sigorta kollarıyla ilgili düzenleme de tebliğe yansıtıldı.

KAYNAK: AA