Kar yağdı, balık fiyatları arttı

Bandırma ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı ve küçük teknelerle iş yapan balıkçıların Marmara Denizi'ne açılamaması nedeniyle balık fiyatları yükseldi.

Kar yağdı, balık fiyatları arttı
Kar yağdı, balık fiyatları arttı
GİRİŞ 13.12.2013 14:17 GÜNCELLEME 13.12.2013 14:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlçedeki halde komisyonculuk yapan Ali Yolagelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının, hale getirilen balık sayısının azalmasına yol açtığını söyledi.

Yağışın durmasının ardından halde balık sayısının artmasını beklediklerini belirten Yolagelen, "Balıklar bu günlerde su yüzüne daha fazla çıkmaya başlayacak. Geçen yıl da aynı havaları yaşadık ve kar yağışı sonunda İstanbul Boğazı'nda çinekop bollaştı. Şimdi de Bandırma'da bol balık bekliyoruz" dedi.

Perakende satışta kilogram bazında fiyatların hamside 5 liradan 10 liraya, istavritte 5 liradan 8 liraya çıktığını dile getiren Yolagelen, bol bulunan sardalyenin fiyatının ise değişmeden 5 lirada kaldığını anlattı.

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray ise bir süredir fırtına nedeniyle denize açılamayan küçük tekne balıkçılarının, kar ve tipiden de olumsuz etkilendiğini ve avlanmaya gidemediğini bildirdi.

Balıkçılar denize açılamayınca fiyatların da doğal olarak arttığını vurgulayan Demiray, balık cinslerinin, hava koşullarının elvermesiyle ucuzlayacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • serkan saymaz 10 yıl önce Şikayet Et
    hanı baliğin kulağina kar suyu kaçinca daha çok oluyordu.... el insaf . el insaf...
    Cevapla
  • Mehmet K. 10 yıl önce Şikayet Et
    KANDIRIKÇILAR SİZİ.. Soğuk hava depolarınızdaki stoklarınızı açıklasanıza sıkıyorsa. Hava ısınsa dert soğusa dert, bari açıklama yapmayın da komik duruma düşmeyin. ne zaman ucuz olacak bu onu söyleyin. Vatandaş ta onu bilsin.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Balıcılar tam bir muamma.....Vatandaşı soymak için her türlü bahaneyi üretiyorlar?... ....bundan iki-üç ay önce balık fiyatları yine pahalıyken bahane havaların sıcak giitmeseydi ..havalar soğuyunca balıklar bollaşır fiyatda düşer diyorlardı? şimdi hava soğudu kar filan her şey var ama balık yine pahalı?..
    Cevapla