2014'te tüm Avrupa'ya tavuk yedireceğiz

Brüksel'de yapılacak toplantı ile siyasi engellerinde aşılacağına inandıklarını kaydeden Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir, Avrupa'nın 2014 yılından itibaren Türk tavuğu yiyebileceğini söyledi.

2014'te tüm Avrupa'ya tavuk yedireceğiz
2014'te tüm Avrupa'ya tavuk yedireceğiz
GİRİŞ 07.12.2013 12:50 GÜNCELLEME 07.12.2013 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki birçok beyaz et tesisinin Avrupa'daki tesislerden daha iyi olduğunu ifade eden Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir, siyasi engeller aşıldığı zaman AB ülkelerinin 2014 yılında Türk tavuğu yiyeceğini söyledi.

Avrupa Birliğine yumurta ihracı engelini 2013 yılında aştıklarını ifade eden Aydemir, Türk tavukçuluğunun Avrupa'daki tek engelinin siyasi olduğunu belirtti. 2014 yılında Brüksel'de yapılacak toplantı ile bu siyasi engelin de aşılacağına inandıklarını kaydeden Aydemir, Avrupa'nın 2014 yılından itibaren Türk tavuğu yiyebileceğini söyledi.

Aydemir, "Türk yumurtasını artık Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Bakanlık yetkililerimizle beraber 2014 yılında Brüksel'de beyaz et konusunda ciddi temaslarımız olacak. Yaşanan bu siyasi engellemenin hiçbir doğru yönünün olmadığını belirtip ihracatımızı tekrar masaya yatıracağız Çünkü sektörümüzde Avrupa Birliği tarafından denetlenmiş işletmeler var. Avrupa Birliğindeki birçok tesisin üretim kalitesine sahip tesislerimiz var. Birçok tesisimiz Avrupa normlarının daha üst seviyesindedir. İnsan sağlığına ve hijyene önem veren, kalite belgeleri olan tesislerimiz Avrupa'ya neden ihracat yapamasın? Bugün 16 işletmemiz Avrupa Birliğinden fiilen onay almış durumdadır. Bu işletmelerin Avrupa Birliği ülkelerine mal ihraç etmesi ile ilgili en ufak bir sıkıntı yok ama siyasi engeller var. Bunları aşmak için 2014 yılını bekliyoruz" diye konuştu.

Orta Doğu ülkelerinin tavukçuluk sektöründe üretim olarak kendilerine yettiğini ifade eden Aydemir, "Ama bu ülkelerin yıl içerisinde yaşanan sıkıntı ve ambargolardan dolayı zaman zaman üretim imkanları sınırlı oluyor. Bu dönemlerde Türkiye'den mal alıyorlar. Biz de belli periyotlarla bu ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Irak ise Avrupa Birliğinden sonra en fazla ihracatı Türkiye'den yapıyor. Irak, Türk tavuğunu misafirlere sunulacak kadar değerli bir yiyecek olarak görülüyor" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    Desenize 2014 ten sonra vatandaş tavuk tüketemeyecek. Petrol, kırmızı etten sonrada, dünyada tavuğu en pahalı tüketen ülke olacağız o zaman.
    Cevapla