OSTİM'deki vurgun iddiasına 31 gözaltı

2 bin ortaklı Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş.'deki (OSTİM) yolsuzluk operasyonunda 31 kişi gözaltına alındı.

OSTİM'deki vurgun iddiasına 31 gözaltı
OSTİM'deki vurgun iddiasına 31 gözaltı
GİRİŞ 30.11.2013 06:49 GÜNCELLEME 30.11.2013 06:49

Şüphelilerin, şirketin 30 milyon lirasını kendi ve yakınlarının hesabına aktardığı iddia edildi. Hürriyet'in haberine göre eski Muhasebe Müdürü Turgut Ç.'nin de eşinin hesabına 11 milyon lira aktardığı ileri sürüldü. 

İddiaya göre olay şöyle gelişti: OSTİM, 2008 yılında Adalet Bakanlığı'nın Urankent'te yapılan lojman ihalesini aldı. Şirketin, 11 milyon lira kar etmesi öngörülürken şirket zarar etti. Halka açık Borsa İstanbul'da da işlem gören 2 bin ortaklı şirket, bunun üzerine inceleme başlattı. Mali Müşavirleri'nin yaptığı denetimde yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine dosya Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

31 GÖZALTI

Polis, yaptığı incelemede şirketin eski Muhasebe Müdürü Turgut Ç.'nin ve eşi A.Ç.'nin hesabındaki hareketliliği fark etti. Detaylı incelemede Turgut Ç.'nin "finansman gider" adı altında şirketin hesabından kendisi ve eşinin hesabına 11 milyon liraya yakın para aktardığı belirlendi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaptığı operasyonda aralarında Turgut Ç.'nin de bulunduğu Finans ve Mali İşler Koordinatörü Ş.Ç., çoğu muhasebe ve finans bölümünde çalışan 31 kişiyi gözaltına aldı. Turgut Ç.'nin Ostim'de muhasebe müdürü olduktan sonra lüks bir yaşam sürdüğü, Ankara'nın gözde semtlerinde daire ve işyeri aldığı da öğrenildi. Şirketin son 5 yılı da incelemeye alındı. Şirketin 19 farklı ihale aldığı, ancak bu ihalelerin hepsinde de zarar etmiş gösterildiği belirlendi.