AVM'lerde tüketicinin seçtiği markalar ödüllendirildi

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), 2013 yılında alışveriş merkezlerinde (AVM) tüketicilerin seçtiği bir numaralı perakende markalarını ödüllendirdi.

AVM'lerde tüketicinin seçtiği markalar ödüllendirildi
AVM'lerde tüketicinin seçtiği markalar ödüllendirildi
GİRİŞ 07.11.2013 16:56 GÜNCELLEME 07.11.2013 16:56

AYD'den yapılan açıklamaya göre, AYD ile GFK Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilen "AVM'lerde Tüketicinin Tercih Ettiği 1 Numaralı Markalar" araştırmasının lansmanı ve ödül töreni, AVM ve organize perakende sektörünün marka temsilcileri ve çalışanları ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

AYD Başkanı Hulusi Belgü, törende yaptığı konuşmada, 1987'den beri sürekli devinim halince bulunan AVM sektörünün bugüne kadar aldığı yaklaşık 50 milyar dolar yatırım, 9 milyon metrekare kiralanabilir alan ve yıllık cirolarındaki ortalama yüzde 12'lik artış ile Türkiye'nin lokomotif sektörü haline geldiğini ifade etti.

Törenin ana sponsoru Cefic'in Üst Yönetcisi (CEO) ve Aerium Türkiye Başkanı Anthony M. Khoi ise ana hedeflerinin Türkiye'deki perakende markalarını yurt dışına taşımak olduğunu belirterek, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar nezdindeki cazibesinin gittikçe arttığını kaydetti.

GFK Türkiye Genel Müdürü Fulya Durmuş'un Türkiye genelinde yürütülen araştırmaya ilişkin bilgi verdiği törende, 11 kategoride birinci olan markalara ödülleri takdim edildi.

Araştırmaya göre, Elektronik Üretici Perakende kategorisinde "Arçelik", Elektronik Perakende kategorisinde "TeknoSA", Ev Dekorasyon kategorisinde "Paşabahçe", Kafe kategorisinde "Kahve Dünyası", Restoran kategorisinde "Burger King", Kozmetik kategorisine "Watsons, Ayakkabı-Çanta kategorisinde "Derimod", Çocuk Giyim kategorisinde "LC Waikiki", Spor Giyim kategorisinde "LC Waikiki", Erkek Giyim kategorisinde "Kiğılı", Kadın Giyim kategorisinde "Koton" birinci seçilen markalar oldu.

KAYNAK: AA