Kıdemde son sözü Başbakan söyleyecek

Kıdem tazminatıyla ilgili nihai kararın bu ay sonuna kadar verilmesi bekleniyor.

Kıdemde son sözü Başbakan söyleyecek
Kıdemde son sözü Başbakan söyleyecek
GİRİŞ 02.11.2013 06:33 GÜNCELLEME 02.11.2013 08:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tarafların kıdem tazminatıyla ilgili kurduğu komisyonun çalışmalarını son aşamaya getirdiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, "Çalışmayı gelecek hafta içinde bize iletecekler. Ortak bir nokta bulmaya çalışıyoruz. Çok şey tartışıldı ama henüz ortada somutlaşan birşey yok. Konuyla ilgili son kararı Başbakan verecek" dedi.

Acar, taraflardan gelecek çalışmayı öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in inceleyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bakanlıkta son şeklini verdikten sonra çalışmayı Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunacağız. Belki Başbakan'ın katılmadığı noktalar olur, değiştirilmesini ister o zaman bir süre daha çalışılır. Ancak henüz ortada somut hiçbir şey yok. Kıdem tazminatında mağduriyet yaratacak bir düzenleme öngörmüyoruz. Çalışmayı kasım ayının sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşan seçimleri de düşünerek düzenlemenin başka bir bahara kalmaması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Kıdem tazminatı hassas bir konu. Bugüne kadar gündeme gelen noktaları derleyip toparlayıp kimseyi mağdur etmeden bir düzenleme ortaya çıkaracağız."

YORUMLAR 12
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. siyasi ikdidarların yüzde 90 alamıyor diye mazerekler yerine almaları konusunda çalışma üretmesi gerekmekdedir .. kamuda çalışan emekçi ile özelde çalışan emekçi arasında bir fark yokdur herkesin geçimi ve yaptığı masraf aynıdır .. çalışan diyince kamu çalışanlarda hakkaniyet ne ise özel sekdördede aynı hakkaniyet olmadıkca ülkemizde huzur düzelmez nede cennnet kapsı bizlere acılır.. yönetiçilerde de merhamet adalet olmadığında o beldede huzurda olmaz zulümden başka bir şey olmaz .. adalet sahibi yaradandır eyerki seçilmişler yönetiçiler adaleti saglıyamıyor ise yaradan yönetiçilere o saltanatı başına yıkar tarih tefekkürden ibarettir..
    Cevapla
  • cihank_37 10 yıl önce Şikayet Et
    Tazminat. Ben 20 senelik çalışanım. Çalışma hayatım boyunca aldığım tazminat 2bin lira civarı. Eski mevzuata göre durum bu pekiyi 20 sene önce bu kanun çıksaydı şimdi benim hesabımda ne kadar hazır param olacaktı acaba. 2000 liradan az olması mümkün mü? Elbette hakkımızı sorgulayacağız arayacağız ama bazıları sırf Ak Parti ye muhalefet olsun diye boş laf ediyor. Kimisi diyor ki ben tazminatımı alıyorum alırım devlet garantisi olmasın iyi ama kanun sadece senin için yapılmıyor. Burada tek sorun işverenlerin art niyetli davranıp canı istedikçe işçi çıkarma meselesi buna bir çare bulmalı.
    Cevapla
  • and 10 yıl önce Şikayet Et
    bir iş yeride siz açıp her yıla 30 gün versenize. siz saygıdeğer yorumcular 1.işçi çalıştırıp onun bir yıla 30.gün (dünyanın hiç biryerinde 30.gün yok en fazla 21.gün var.).tazminatını öğle yemeğini , neredeyse yılda 30.güne kadar süregelen izinini ,stopajını ,sgk sını ,elektriğini,suyunu,internetini ,aracını gerecini kıyafetini saglasanıza nasıl bir mücadele ile devamını düşünsenize kamuda ekmek elden su gölden , bu ekonomide bir işyerinin nasıl ayakta kalabilmek için çabaladığından haberiniz yok , adalet her iki taraf için gerekli 68.kuşagının iş hukuku ancak iş mahkemelerinde binlerce gereksiz ve haksız işçiden yana dosyalar oluşturmuş namuslu işverenide batırmıştır. iş yeri zararda etse o işçinin haklarını ödemek boynun borcudur ama adaletli olalım.
    Cevapla
  • Hürriyetçi 10 yıl önce Şikayet Et
    Tazminat. Özelde çalışan işçinin tek güvencesidir tazminat. İşsiz kalacağı dönem için güvencedir, işveren de tazminat sebebiyle işçiye dokunmaz. Şimdi hükümet çıkmış diyorki; çalışanların %90 zaten alamıyor, ben konuyu çözeceğim. Nasıl çözeceksin peki? Alan %10 luk kesiminde almamasını sağlayarak. Burdan dini-imanı-vicdanı olan karar vericilere sesleniyorum; sırf işverenlere yaranmak için, işveren daha fazla kazansın, işçiyi kolayca çıkarabilsin diye bu yasayla oynamayın.
    Cevapla
  • Hakan EŞİYOK 10 yıl önce Şikayet Et
    kıdem tazminatı hakkımız. eğer kıdem tazminat hakkı 10 - 20 gün neyse gibi düşerse çalışanlar mağdur edilirse AKP'ye oy falan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle