Gül ve Erdoğan o bakana övgüler yağdırdı

Devletin zirvesi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ekibine övgüler yağdırdı. 5. İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan Bakan Yılmaz ise, Atatürk'ün yıllar önce söylediği o önemli sözüne vurgu yaptı.

Gül ve Erdoğan o bakana övgüler yağdırdı
Gül ve Erdoğan o bakana övgüler yağdırdı
GİRİŞ 30.10.2013 15:53 GÜNCELLEME 31.10.2013 08:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi... 

Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri doğrultusunda ilki 1923 yılında düzenlenen İktisat Kongresi'nden 90 yıl sonra, cumhuriyetin 90. yılında İzmir, 5. İktisat Kongresi'ne evsahipliği yaptı. Başarılı ve profesyonel bir şekilde başlanan kongre için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından takdir ve övgüler alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz kongrenin tarihi bir kongre olduğunun altını çizdi... 

1923 yılında toplanan ilk kongreye göndermede bulunan Bakan Yılmaz, "1. İktisat Kongresi tarihî bir kongre oldu ve tarihî kararlar alındı. Cumhuriyeti kuranlar, askerî ve siyasi başarıların ekonomik başarı olmadan bir şey ifade etmeyeceğini bu kongrede net bir şekilde ortaya koydu" ifadelerini kullandı. 

ATATÜRK'ÜN O SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Siyasi ve askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar iktisadi zaferlerle taçlandırılmadığı sürece devamlı olamazlar.' sözüne vurgu yapan Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Tarihî kongrenin beşincisinin İzmir'de düzenlenmesinin tesadüf değildir. İzmir, tarihten itibaren dünya ve Türkiye ekonomisinin kesişiminde yer alan önemli şehirlerimizden birisidir. İktisat kongrelerinin hepsinin de tarihi dönemeç noktalarında düzenlenmiştir. 5. İktisat Kongremiz, yine dünyanın önemli bir kırılma noktasında gündeme geldi. Biliyorsunuz küresel kriz bütün dünyayı etkiliyor, dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin dünyada daha çok söz sahibi olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde kongreyi, 'Türkiye Ekonomisi' başlığıyla hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemiz, kurulduğu günden bu yana önemli mesafeler katetti. Türkiye, 90 yılda çok önemli kazanımlar elde etti."

KONGREYE BÜYÜK KATILIM

Bakan Yılmaz, İzmir İktisat Kongresi'nin yurtdışından gelen katılımcılar için uluslararası nitelik kazanmasına gayret ettiklerini, 3 bin 400 katılımcı sayısına ulaştıkları, 23'ü yabancı 243 panelistin katılımıyla 34 panel düzenlediklerinin altını çizdi.

EXPO VURGUSU

EXPO'yu öncelikli alan olarak gördüklerini, özel sektör ve öğrencilere daha fazla ağırlık verdiklerini sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, İzmir ve Ege Bölgesi üzerine 14 özel oturum yaptıklarını, kongre boyunca sergiler düzenleneceğini, hatıra paralar ve pullar olacağını, sosyal medyayı kullanarak daha geniş bir kitleye ulaştırmaya çalışacaklarını belirtti.

Haber7 

YORUMLAR 2
  • Ibrahim Tümüklü 10 yıl önce Şikayet Et
    yeniden büyük türkiye yolunda ilerlerken... bu topraklarımızında gelişmesi anlamınada gelmeli! bence devletimizin şuanki konumu yeni bir fetih için gayet olumlu bir durumda. yunanistanı feth edebiliriz. yahut ermenistanı çok kolay bir şekilde topraklarımıza katabiliriz diye düşünüyorum. en azından güney kıbrıs rum sektörünü çok kolay bir şekilde yutabiliriz. 2023projesi sadece ilerlemeden/kalkınmadan/özgürlüklerden vs. ibaret olmamalı. aynı zamanda topraklarımızda gelişmeli
    Cevapla
  • Uğur 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mustafa TOPRAK. Bu ülkede sayılı büyüklerimizden biridir, emin ki ileri tarihlerde devletin büyük zirvelerinde görev alacak. Çünkü zamanında bizim ilçe kaymakamıydı ve geleceği açık olan biri olarak görüyorduk. Rabbim Mustafa bey gibi gönlünü hayatını ömrünü devlete verenler gibi çokça evladımız büyüğümüz liderimiz olur. Yolun ve Bahtın Açık Olsun İNŞALLAH
    Cevapla