Gümüşhane'nin 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Kelkit Ovası'nda tarım arazilerini suya kavuşturacak olan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Gümüşhane'nin 40 yıllık rüyası Sadak Barajı'nda su tutulduğu belirtildi.

Gümüşhane'nin 40 yıllık rüyası gerçek oluyor
Gümüşhane'nin 40 yıllık rüyası gerçek oluyor
GİRİŞ 26.10.2013 11:04 GÜNCELLEME 26.10.2013 11:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, tam olarak dolduğunda rezervuarında 24,5 milyon metreküp su depolanacak olan Sadak Barajı ile 75 bin dekar tarım arazisinin modern sulama yöntemleriyle sulanacağını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kelkit Ovası'nda tarım arazilerini suya kavuşturacak olan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Gümüşhane'nin 40 yıllık rüyası Sadak Barajı'nda su tutulduğu belirtildi.

Yukarı Kelkit Projesi kapsamında inşa edilen Sadak Barajı'nın, Yeşilırmak'ın ana kollarından biri olan Kelkit Çayı havzasında bulunduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Temelden yüksekliği 47,5 metre, gövde dolgu hacmi ise 2,2 milyon metreküp olan baraj, kil ve çekirdekli kum-çakıl dolgu tipinde inşa edildi. 14 Mart 2011 tarihinde inşaatına başlanılan Sadak Barajı'nın bitiş tarihi 26 Haziran 2014 olarak belirlenmişti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun firma yetkilileri ile yaptığı pazarlık sonucu bitiş tarihi 6 ay geriye çekilerek 26 Aralık 2013 olarak tespit edildi. Baraj bu tarihten de önce tamamlanarak rekor sayılabilecek bir sürede bitirildi ve su tutma işlemi gerçekleştirildi."

Bölgede istihdam artışı sağlanacak

Sadak Barajı ile bölgede istihdam artışı sağlanacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tam olarak dolduğunda rezervuarında 24,5 milyon metreküp su depolanacak olan Sadak Barajı ile 75 bin dekar tarım arazisi modern sulama yöntemleriyle sulanacak. Yörede istihdam artışı sağlayarak, işsizliği azaltacak proje dekar başına 237 lira net gelir artışı sağlayacak. Baraj, Nisan 2014'de maksimum seviyeye ulaşacak. Üç yıldan daha kısa sürede tamamlanan Sadak Barajı, Kürtün, Torul, Koruluk ve Köse barajlarından sonra Gümüşhane'nin 5. büyük barajı oldu. Su tutulma tarihinden itibaren Sadak Barajı'nın ortalama akımlara göre yaklaşık 6 ay gibi bir sürede dolması ve nisan ayı itibarıyla da maksimum su seviyesine ulaşması bekleniyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • hikmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Sadak barajı. Bu hükümeti tebrik etmekten başka yol yok.. Hükümetin verdiği hizmetlere burun kıvıranlar artık sıkıyorlar.. Bu kadar hizmeti görmemezlikten gelmek nankörlük damgasını insana vurdurur.
    Cevapla
  • Hakan ŞAHİN 10 yıl önce Şikayet Et
    Köyümüze hayırlı olsun. Artık ne diyelim köyümüze, köylümüze hayırlı uğurlu olsun...
    Cevapla
  • Mahmut Fidan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bitirilemeyen işler bitiyor. Önceden bir yatırım kararı alınır birkaçyıl sonra temeller atılır,bir iki çalışma yapılır sonra ödenek bitti diye iş durdurulurdu.Temeli A partisi attıysa zaten kısa süren hükümette ömrü vefa etmeyip B partisi iktidar olur,A'nın başlattığı işi yarım bırakır kendisi şatafatlı törenlerle başka bir yatırmın temelini atardı.Kısa süren iktidarında o da yatırımı tamamlayamaz bu kısır döngü sürer giderdi.Ülkenin on yılları hep böyle heba olup giderdi.Tek parti iktidarı gibisi yok.Hangi parti gelirse gelsin ama tek başına iktidar olsunki başladığı işi tamamlasın.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayırlısı !. CHPye söylemeyin ama takoz koyar sonra !
    Cevapla