Dört günde 1 ton sucuk yaptı

Kayseri ve Kırıkkale'de Kurban Bayramı'nda et çekimi ve sucuk dolumu yapan kasaplar, iş yoğunluğundan memnun. Bazı kasaplar, yoğunluk nedeniyle müşterilerine randevu veriyor.

Dört günde 1 ton sucuk yaptı
Dört günde 1 ton sucuk yaptı
GİRİŞ 18.10.2013 15:30 GÜNCELLEME 18.10.2013 15:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kayseri'de 20 yıldır kasaplıkla uğraşan Ali Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu bayram, işlerimiz ve kazancımız geçen yıla oranla yüzde 20 arttı. Dört günde 1 ton sucuk ve 500 kilogram kıyma yaptık. Etin kilosunu 75 kuruşa çekiyoruz, sucuğun kilosunu da 2 liradan dolduruyoruz. Talepten memnunuz. Adeta çifte bayram yaşıyoruz" dedi.

Kasap Mustafa Metin ise geçen yıla göre bu bayramın daha bereketli geçtiğini belirtti. İşlerinin her geçen yıl arttığına dikkati çeken Metin, "Bu yıl kasaplara daha çok talep var. Vatandaşlar işi ehline veriyor. Kesilen kurbanların etlerini en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Her günümüz dolu. Bu sene yaklaşık 500 kilogramı sucuk olmak üzere 3 ton et işledik" diye konuştu.

Metin, yoğunluk nedeniyle vatandaşlara randevu vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bu arada, kentteki bazı marketler de vatandaşların kıyma ve sucuk yapımı taleplerini karşılıyor.

- Kırıkkale

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik ise kentte Kurban Bayramı'nda 12 bin civarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesildiğini söyledi.

Vatandaşların kıyma, kuşbaşı ve sucuk yapılacak etleri, bayramın 2. gününden itibaren kasaplara getirdiklerini belirten Karafilik, kurban etlerini vatandaşların istediği şekilde işlediklerini kaydetti.

Kentteki tüm kasaplarda sucuk üretimi yapıldığını ifade eden Karafilik, vatandaşların mahalle aralarında kurulan, hijyen koşullarına uygun olmayan, sağlıksız kıyma çekme makinelerinden uzak durması gerektiğini söyledi.

Karafilik, kurban kesimi, et çekimi ve sucuk dolumunun işin ehli kişilere yaptırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları görsün Kurbanın bereketini !. fazla eti değerlendirmenin yollarından biride sucuk yapmaktır !
    Cevapla