Bütçe maratonu bayram sonrası başlıyor

TBMM, Kurban Bayramı sonrasında bütçe maratonuna başlıyor.

Bütçe maratonu bayram sonrası başlıyor
Bütçe maratonu bayram sonrası başlıyor
GİRİŞ 14.10.2013 12:40 GÜNCELLEME 14.10.2013 12:40

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve geçen hafta Cuma günü TBMM Başkanlığı'na sunulan 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı, Kurban Bayramı sonrasında Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

Komisyonun açıkladığı takvime göre, görüşmeler 22 Ekim'de başlayacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Tasarılarını komisyon üyelerine sunacak. Komisyon'daki görüşmeler 22 Kasım'da sona erecek. Ardından komisyon raporunu hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunacak. Tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun açıkladığı, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşme takvimi şöyle:

22 Ekim 2013: Maliye Bakanı'nın bütçe ve kesin hesap kanunu tasarılarını komisyona sunuşu.

24 Ekim 2013: Bütçe ve kesin hesap kanunu tasarılarının geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerinde görüşmeler.

4 Kasım 2013: TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Tanıtım Fonu Kurulu Sekreterliği.

5 Kasım 2013: Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.

6 Kasım 2013: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Merkez Bankası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

7 Kasım 2013: Dşişleri Bakanlığı.

8 Kasım 2013: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu.

11 Kasım 2013: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı.

12 Kasım 2013: Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler.

13 Kasım 2013: Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu.

14 Kasım 2013: Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü.
15 Kasım 2013: Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü.

18 Kasım 2013: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı,

19 Kasım 2013: Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi.

20 Kasım 2013: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu (Sayıştay Raporu) Sosyal Güvenlik Kurumu (Sayıştay Raporu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü.

21 Kasım 2013: Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu.

22 Kasım 2013: Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Gelir Bütçesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının Maddeleri.

KAYNAK: CİHAN