Muhasebeciye para ödemeyen yandı

TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı yeni oylamaya sunalacak uygulama ile muhasebecilerin ödenmeyen paralarının garanti altına alınacağını söyledi.

Muhasebeciye para ödemeyen yandı
Muhasebeciye para ödemeyen yandı
GİRİŞ 04.10.2013 06:51 GÜNCELLEME 04.10.2013 06:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı, hafta sonu yapılacak olan Genel Kurul'da hazırladıkları yeni bir kararın oylamaya sunulacağını belirterek, bu karar onay alırsa muhasebecilerin ödenmeyen paralarının garanti altına alınacağını söyledi.

Sanlı, ücretsiz olarak üyelerine dağıtacakları program ile mükelleflerin en fazla 3 ay içerisinde ödeme yapmamaları halinde sistemin kapanacağını belirtti.

Hürriyet'in haberine göre; Program gereği mükelleflerin muhasebecisinden defterlerini alıp bir başka muhasebeciye ya da serbest mali müşavire de veremeyeceğini kaydeden Sanlı, "Sistem kabul edilirse bundan sonra ödemeler garanti altına alınmış olacak.

Sözleşmeler bu program üzerinden otomatik olarak yapılacak ve ödemeler banka aracılığıyla kredi kartıyla yapılır hale gelecek. Şirket ücreti 3 ay yatırmazsa sözleşme otomatik fesh olacak. Başka bir muhasebeci ile de sözleşme imzalamayacak. Çünkü yeni sözleşmeler de sistemde görülebilecek" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • DERVİŞ YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    MESLEK YASASININ DEĞİŞMESİ LAZIM. vergi mükellefi ile maliye arasında bağlantı noktası mali müşavirlerin yılardan beri süre gelen en büyük proplemi tahsilat maliye bakanlığı bu sorunu hep meslek örgütlerinin çözmesi gereken sorun olarak gördü ama meslek örgütleri bu sorunu çözme noktasında topu hep üyelerinin üzerine atmaktadır.ben maliye bakanlığın bu soruna kanunen bağlayıcı olacak şekilde el atmadığı taktirde bu anlatılan yeni sistemde sorunun çözüllemeyeceği kanatindeyim.ayrıca hizmet verilen mükellef sayılarında çok büyük sıkıntılar var. bu konudada bakanlığın hizmet kalitesini artırmak için yasal bir kota getirmesi gerktiğine inanıyorum.yine meslek yasamızn tekrardan günün şartlarına göre revize edilesi gerektini düşünüyorum.(saygılar
    Cevapla
  • Şaban Abacı 10 yıl önce Şikayet Et
    Amacın Başka Olduğunu Düşünüyorum. Amaç yıllardır piyasaya sürmeye çalıştıkları ve bir türlü tutturamadıkları ..CA programını yaygınlaştırmak ve tüm muhasebeci, mali müşavirlere satmak. Ancak halen gerçek işlevlerini yerine getirmek yerine başka işlerle uğraşıyorlar. Serbest piyasadaki diğer firmalarla ticari rekabete girişiyorlar. Bekleyelim görelim bakalım bu çalışmalarını ..CA programı ile mi yapacaklar göreceğiz? Şaban ABACI/SMMM
    Cevapla