Uygulama başladı! Fiş isteme devri bitti!

Lokantalar başta olmak üzere, seyyar POS cihazı kullanılan işletmelerde kredi kartıyla ödeme yaparken kasa fişi isteme devri bugünden itibaren kapanıyor. Artık, kredi kartıyla ödeme yapılan seyyar POS cihazı, yazar kasa işlevi de görecek.

Uygulama başladı! Fiş isteme devri bitti!
Uygulama başladı! Fiş isteme devri bitti!
GİRİŞ 01.10.2013 06:32 GÜNCELLEME 01.10.2013 09:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığı, alışveriş sonrası fiş alma konusundaki tartışmaları bitirmek ve kayıt dışını önlemek amacıyla bugünden itibaren yeni bir uygulama başlatıyor. Başta lokantalar olmak üzere hizmet sektöründe kredi kartıyla yapılan ödemelerde yaygın olarak kullanılan seyyar POS cihazlarının yerini bugünden itibaren artık yeni nesil cihazlar alacak.

3 NÜSHA ÇIKACAK

Hem POS, hem yazar kasa özelliğine sahip yeni cihazlarla ödeme yapılırken üç nüsha fiş çıkacak. Nüshalardan biri kredi kartı slipi, ikisi ise fatura yerine geçecek ve slip ile faturalardan biri müşteriye verilecek.

KASA FİŞİNE GEREK YOK

Seyyar POS cihazı kullanarak lokantalarda kredi kartıyla ödeme yapanlar artık ayrıca kasa fişi istemek zorunda kalmayacak. Ancak, nakit ödemelerde veya kasaya giderek yapılan ödemelerde fiş isteme uygulaması iki yıl daha devam edecek.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 6
  • Esad Kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    hiç fiş vermeyenler. pazar esnafı, ezane, pastahane, fırın, minibüs, taksi, dolmuş, ve üç milyon basit defter tutan tonla para kaldıran milyonlarca na mükellef sözde mükellef
    Cevapla
  • cevahir gökkuş 10 yıl önce Şikayet Et
    cem kaya işkembeden sallamış. ben eczane eczacısıyım. depodan gelen her ürün faturalı gelir, muhasebeci de bu faturaları alır. Eczanede birgün fiş kesilmezse birgün mutlaka kesilmesi gerekir. Yoksa stok şişkinliği olur. Eczane bir gün kapatılacağı zaman dert olur. Gelelim SGK'nin ödediği paraya. Onun faturası topluca ay sonunda kuruma fatura edilir.
    Cevapla
  • lazefe 10 yıl önce Şikayet Et
    memur, işçi, çalışan vergi ödüyorya gerisine ne gerek var.. aldığım maaşın vergisini ödüyorum. vergisini ödediğim maaşımdan gidip birşey alacağım zaman onunda vergisini ödüyorum. vergisini ödediğim paranın vergisini ödediğim bu ülkede vergi vermeyenlere ne mutlu.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    allah aşkına kim fiş istiyordu bir tane adam göstersenize. fiş verme olayını kaldırıp,devletin bacağına kurşun sık.sonrasında artık fiş istemenize gerek yok.arkadaş kim istiyordu.bir tane örneği varmı zaten
    Cevapla
  • Salih Yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    peki..... nakit ödeme yapılan lokantaların bir çoğu özellikle istenmedikten sonra fiş vermiyor..buradan milyarlarca liralık vergi kaybı doğuyor bu konuda da bir çalışma yapılmalı.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle