Büyükekşi: Paket iş dünyasına ivme kazandıracak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Demokratikleşme Paketi'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşma yolunda Türk iş ve sanayi dünyasına büyük ivme kazandıracağına inandıklarını bildirdi.

Büyükekşi: Paket iş dünyasına ivme kazandıracak
Büyükekşi: Paket iş dünyasına ivme kazandıracak
GİRİŞ 30.09.2013 16:04 GÜNCELLEME 30.09.2013 16:04

Büyükekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, TİM olarak, çözüm sürecine başından beri destek verdiklerini, Çözüm sürecinin bu toprakların barındırdığı bereketi ve sosyoekonomik potansiyeli açığa çıkaracağını ifade ettiklerini, şimdi de aynı düşüncelerini yeni demokratikleşme paketi için de tekrarladıklarını belirtti.

Demokratikleşme Paketi'nin Türkiye için yeni bir kilometre taşı olacağına inandıklarını dile getiren Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Türkiye son 10 yılda, çok geniş demokratikleşme adımlarını attı. Aynı zamanda hem ihracatta hem büyümede büyük başarılar yakaladı. Türkiye'nin ekonomide kaydettiği atılımların demokratikleşmeyle ile paralellik arz etmesi bir tesadüf değildir. Çünkü demokratik ortamın genişlemesi, ekonominin gelişmesi için önemli bir fırsat sağlıyor. Dolayısıyla yeni demokrasi paketinin de, 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşma yolunda Türk iş ve sanayi dünyasına, büyük ivme kazandıracağına inanıyoruz. Biz her zaman Türkiye'nin gücüne, Türkiye'nin dinamizmine inandık. Daha ileri gitmek için azmimiz, kararlılığımız ve motivasyonumuz var.

Sayın Başbakanımızın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nin de ülkemizin demokrasi anlayışına yeni bir ruh getireceğine, siyasi partilerin daha rahat örgütlenmelerinin önünü açacağına, yeni seçim sistemi ile birlikte seçimlerin halkın tercihlerinin daha fazla yansıtılmasını sağlayacağına inanıyoruz. Bu paketin Türkiye'nin yeni reform sürecinin başlangıcını temsil etmesini diliyor, aynı şekilde yeni Anayasa çalışmalarını da hızlandırmasını bekliyoruz. Türkiye'ye, Türkiye milletine ve Türkiye'nin ekonomi camiasına hayırlı olmasını diliyoruz."

KAYNAK: AA