Mustafa Kumlu neden istifa ettiğini anlattı

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Kumlu,Türk-İş Genel Başkanlığından istifasına ilişkin olarak, "Sorumluluğum gereği seçimle geldiğim yerden seçimle gitmem en doğrusuydu. Ancak olağan genel kurula kadar bu yönetimle gidilemeyeceği ortadaydı" dedi.

Mustafa Kumlu neden istifa ettiğini anlattı
Mustafa Kumlu neden istifa ettiğini anlattı
GİRİŞ 28.09.2013 16:11 GÜNCELLEME 28.09.2013 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kumlu, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ (KCETAŞ) Konferans Salonu'ndaki TES-İŞ Kayseri Şubesi 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hayatın her zaman tasarlandığı gibi gitmediğini ifade ederek, "Hayatın hesap etmediğimiz kör noktaları vardır. Nasıl ki Kayseri'de işe başladığımda Türk-İş Genel Başkanı olmak aklımın ucundan geçmediyse Türk-İş'te son 1 yılda yaşadıklarım da aklımın ucundan dahi geçmemiştir" dedi.

Türk-İş Genel Başkanlığından 2 Eylül'de istifa ettiğini anımsatan Kumlu, şöyle devam etti:

"İstifam nedeniyle yaptığım açıklamada Türk-İş Yönetim Kurulu içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle artık yola birlikte devam edemeyeceğimizin altını çizdim. Bu kararı zor verdim. Çünkü herşeyden önce benim teşkilatıma karşı sorumluluğum vardı. Sorumluluğum gereği seçimle geldiğim yerden seçimle gitmem en doğrusuydu. Ancak olağan genel kurula kadar bu yönetimle gidilemeyeceği ortadaydı. Türk-İş Genel Kurulu ile ilgili açılmış bir dava olduğu için olağanüstü kurula gidilemiyordu.Türk-İş kilitlenmiş son 1 yıldır çalıştırılmıyordu. Türk-İş'in bu hale getirilmesine dahil olmamama rağmen genel başkan olarak sorumluluğu kendimde hissettim ve Türk-İş'in önünü açmak için istifa ettim."

İstifasının ardından gerçeği yansıtmayan haberlere konu edildiğini vurgulayan Kumlu, "Ailemle ilgili uydurma haberler yapıldı. Yetmedi cemaatle ilişkili olduğum, cemaate bağışta bulunduğum ileri sürüldü. İstifam bu asılsız haber ve yorumlarla anıldı gitti" diye konuştu.

- "Önemli olan teşkilatımıza sahip çıkılması"

Kumlu, Türk-İş'in önünü açmak için genel başkanlıktan istifa ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İstifa etmekle beni o makama layık gören sizlerin iradesine aykırı hareket etmiş oldum ama istifanın onurlu bir müesssee olduğuna inandım. Allah bana koltuklarına yapışanlardan değil gerektiğinde temsil ettiği kurumun çıkarları için o koltuğu iradesiyle bırakanlardan olmayı nasip etti. Ben bir ateşten gömlek giymiştim, o gömleği çıkarttım. Yandığım için değil yanmaya devam etmeme izin verilmediği için çıkarttım o gömleği. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Ben ve sizler gelip geçicisiniz önemli olan teşkilatımıza sahip çıkılmasıdır."

TES-İŞ Şube Başkanı Rıfat Pakkan ise çalışma hayatının gün geçtikçe zorlaştırıldığını, çözüm bekleyen pek çok sorun bulunduğunu savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Efe Kaan 10 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Memursen Genel Başkanına. Umaraım Memur_sen Genel Başkanı'da aynı sorumluluğu gösterip istifa eder. Son Dönemde Hükümet ile yapılan görüşmlerde memur için yapılanları gördük.
    Cevapla