Türk-İş Başkanı'ndan Zonguldak çıkarması

Mustafa Kumlu'nun istifasının ardından Türk-İş Genel Başkanlığı'na seçilen Ergün Atalay, Pazartesi günü Zonguldak'ta Maden işçileri ile birlikte madene inecek.

Türk-İş Başkanı'ndan Zonguldak çıkarması
Türk-İş Başkanı'ndan Zonguldak çıkarması
GİRİŞ 08.09.2013 23:55 GÜNCELLEME 08.09.2013 23:55

Akşam saatlerinde Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Büyük Anadolu Otele gelen Genel Başkan Ergün Atalay, sabah saatlerinde Zonguldak'a geçerek ilk olarak Maden ocakları hakkında brifing alacak. Daha sonra madencilerle birlikte madene inecek. Burada madencilerle sohbet edecek olan Genel Başkan Atalay, daha sonra ilden ayrılacak.

Ziyaret öncesinde otelde konaklayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ziyareti ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Atalay, Zonguldak'ta ki en büyük sorununun kuralsız çalışan maden ocaklarının olduğunu söylerken, 61 yıldır ülkede sigorta görevini gören Türk-iş'in işçilerin umudunu arttırıp hedefe varılması için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Atalay konuşmasında, "Zonguldak'ta insanlar, özellikle kuralsız çalışan ocaklarımız var. Bu kuralsız çalışan ocaklarla ilgili hükümetin de yapması gerekenler var. Yasalar çıkıyor ama bu yasalarında takipçisi olmak lazım. Bu konuda ilk olarak sizinle konuşuyoruz. TÜRK-İŞ'de süreç şu; bundan evvelde bizler de yönetimdeydik. Bundan evvel olanların günahına da sevabına da bizler ortağız. Ama her şey arzu ettiğiniz gibi olmuyor. Böyle bir değişiklik olması gerekiyordu. Odaya oturmadan burada başlangıcın özelliği, bugüne kadar biz işçinin başını aşağıya düşürmemeye çalışıyoruz. Bundan sonra bize güvenenlerin başını aşağıya eğdirmeyiz. Dilimizin döndüğünü, söylediğimizi söyleriz, yapamayacağımızı da yapamadık diye söyleriz. Yani sendikacı ne yapması gerekiyorsa yaparız. TÜRK-İŞ 61 yıldır bu ülkede sigorta oldu. Nasıl bir sigorta ise iyi bir sigortadır. TÜRK-İŞ' den Türkiye'nin işçilerin, memurun, halkın beklentisi var. Zaman zaman bunu yerine getirdiğimiz dönemler oldu. Zaman zaman da yerine getiremediğimiz dönemler oldu. 30 aylık bir süreç var. Daha iyi olacak. İşçinin umudunu daha iyi arttırıp hedefe varılması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

KAYNAK: CİHAN