Çeyrek altının fiyatını onlar düşürüyor

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, ''düğünlerin bitmesi ve yeni evlenen çiftlerin kendilerine takılan altınları bozdurmak için kuyumcuya gelmesi grevle oluşacak fazla fiyat artışını frenliyor" dedi.

Çeyrek altının fiyatını onlar düşürüyor
Çeyrek altının fiyatını onlar düşürüyor
GİRİŞ 06.09.2013 12:53 GÜNCELLEME 06.09.2013 13:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darphane'nin yaşanan grev nedeniyle en son Ramazan Bayramı'ndan önce piyasaya bir miktar altın verdiğini, çeyrek, yarım ve büyük altındaki aşırı yüksek fiyatların biraz gerilediğini söyledi.

Grevin halen sürdüğünü ve piyasaya bir daha altın sürülmediğini dile getiren Günsay, şunları kaydetti:

"Bugünkü rakamlara göre 158-159 lira olması gereken çeyrek altın, Darphane'deki grev yüzünden 165 liradan satılıyor. Halen 6-7 lira pahalıya satılıyor. Bu durum darphanenin altın vermemesinden kaynaklanıyor ve grev, aslında çeyrek altın fiyatlarını daha da yükseltir. Düğünlerin bitmesi ve yeni evlenen çiftlerin kendilerine takılan altınları bozdurmak için kuyumcuya gelmesi grevle oluşacak fazla fiyat artışını frenliyor."

- "Piyasanın imdadına evlenen çiftler yetişti"

Düğünlerin bittiğini ve müşteriden fazla altın geldiğini anlatan Günsay, kuyumcuların evlenen çiftlerden çeyrek, yarım ve tam altın aldığını, toptancıdan ürün çekmediğini söyledi. Toptancıdan talep edilmeyince fiyatların daha fazla yükselmediğini belirten Günsay, "Piyasanın imdadına evlenen çiftler yetişti. Düğün borçlarını ödemek için hediyelik takıları bozduran çiftler, küçük toptancı gibi oldular. Okullar açılınca zaten ölü sezona gireceğiz. Bundan sonra kuyumcunun çeyrek altına ulaşıp ulaşamaması çok da önemli değil" dedi.

Günsay, yaz aylarının altın alışverişi yönünden iyi geçmediğini ifade ederek, "Ramazan Bayramı bittikten sonra 10 gün hareketlilik oldu. Bu canlılık, yazı kurtarmıyor. 3 ay hareketli olmalıyız ki, 9 ayı kurtaralım. 10 gün ile 12 ayı kurtarmak çok zor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • metin teke 10 yıl önce Şikayet Et
    Yazık. Kuyumcuların bu kadar farkla altın alıp satmaları kendi sonlarını getirir. Bankadan 80 TL aldığınız altını Kuyumculardan 85 TL alıyorsunuz. Keza bozdururken aynı işlem 5 TL fark oluyor. Düğün sahipleri de artık onları bankaya bozduruyor. (Birde Haber7 yazdıklarımda sizin yorum yaparken altta verdiğiniz uygulamaları kullanmadığım halde niye çoğu yazımı yayınlamıyorsunuz.)
    Cevapla
  • Ali Fatih DURSUN 10 yıl önce Şikayet Et
    O altınlar uzaydan mı geliyor. Çiftlerin düğün sonrası bozdurdukları altınları da düğünden bikaç gün önce birileri satın alıyor, yani o altınlar uzaydan gelmiyor ki.
    Cevapla