Eroğlu'ndan 2060 yılına kadar su garantisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Sadece İstanbul'un değil, tüm Türkiye'nin su meselesini 2042'den 2060 yılına kadar kökten çözdük." dedi.

Eroğlu'ndan 2060 yılına kadar su garantisi
Eroğlu'ndan 2060 yılına kadar su garantisi
GİRİŞ 31.08.2013 19:08 GÜNCELLEME 31.08.2013 19:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan en iyi hükümet biziz. Siz paranıza sahip olup iyi yönetirseniz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korursanız, kasa da para dolmaya başlar" dedi.

Eroğlu, Gönen ilçesinde, Yıldız Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, açılışı yapılacak iki tesisle temeli atılacak 10 projenin maliyetinin 74 milyon 407 bin lira olduğunu bildirdi. Geçmişte Balıkesir'de yapılan yatırımların bedelinin 3-5 milyon lirayı geçmediğini, şimdi ise bir defada 75 milyon liralık tesis açıp temel attıklarını dile getiren Eroğlu, bu il için daha önce görülmemiş, duyulmamış, bedeli 235 milyon lira olan 36 yatırım müjdesiyle geldiğini söyledi. Balıkesir'de yapımına başladıkları 29 göletten 24'ünün bitirildiği bilgisini veren Eroğlu, bunların tamamının modern imkanlara sahip olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2002 yılı sonunda krizde olan bir ülke teslim aldığını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Toplanan vergilerin yüzde 16'sı faiz lobisine gidiyordu. Dolayısıyla halka bir şey kalmıyordu. O yüzden 20 yılda bir dere ıslahı bitmedi. Şimdi devasa bir barajı bile bir yılda bitirmenin azmi içindeyiz. Devletin parası bol, milletten aldığını millete hizmet olarak sunuyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan en iyi hükümet biziz. Siz paranıza sahip olup iyi yönetirseniz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korursanız, kasa da para dolmaya başlar. Millete sevdalı bir Başbakan var, gece gündüz çalışılıyor.

Sadece Devlet Su İşlerinde (DSİ) bin 291 dev tesisi bitirip hizmete açtık. Bugün Türkiye'de yanan 4 lambadan birinin elektriğini biz getirmişiz. Nereden nereye... Sadece İstanbul'un değil, tüm Türkiye'nin su meselesini 2042'den 2060 yılına kadar kökten çözdük." Eroğlu, denizlerdeki meteorolojik değerlerin ölçülmesi amacıyla otomatik istasyonlar kurulacağını sözlerine ekledi. Daha sonra, Balıkesir'de 10 projeyi yürütecek firmaların temsilcileriyle protokoller imzalandı.

Eroğlu, temsilcilere, "Zamanında bitirirseniz takdirname vereceğiz, bitirmezseniz ilkokul yaptıracağız. Bu taahhütnamenin şakası yok" ifadesini kullandı. Eroğlu ve diğer protokol üyelerinin, butonlara basıp temsili olarak 12 tesisten ikisini hizmete açması ve 10'unun temellerini atmasıyla sona eren törene, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, bazı milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • HARUN VAROL 10 yıl önce Şikayet Et
    bakanım sesimizi duyun..... sayın bakanım yaptığınız bütün hizmetler için teşekkür ederiz balıkesire gönen e gelmişken bursa mustafa kemal paşa ilçemize bir uğrasaydınız ilçemiz merkezi , beldeleri ve köylerinin bir çoğunun içme suyu problemi var ( su uçtu şelalesi) boşa akıyor acilen çözüm istiyoruz. bursa/m.k.paşa/ tatkavaklı beld/ Atatürk mah. muhtarı
    Cevapla