İSDEMİR işçileri yüzde 27'lik zammı kaptı

İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine 22 gündür süren grev, tarafların anlaşması üzerine son buldu.

İSDEMİR işçileri yüzde 27'lik zammı kaptı
İSDEMİR işçileri yüzde 27'lik zammı kaptı
GİRİŞ 07.08.2013 11:02 GÜNCELLEME 07.08.2013 11:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anlaşmaya varılması dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül ve İSDEMİR yöneticileri katıldı.

Bakan Çelik, İSDEMİR'de 5 bin 760 işçinin çalıştığını belirterek, iş yerinde yetkili sendika Çelik-İş ile işveren arasındaki toplu iş görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 15 Temmuz'da grev kararı alındığını anımsattı.

Erdemir'in  bağlı ortaklığı İsdemir'de Çelik-İş Sendikası ile yürütülen 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanırken; 2 yıllık zam oranı sosyal haklarla birlikte yaklaşık yüzde 27 olacak.

İsdemir'de örgütlü Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Birinci yıl için yüzde 14, ikinci yıl için ise TÜFE oranına göre zam uygulanacak. Ayrıca bayram öncesi grevde geçen süre için de 500 TL verilecek. Sosyal haklarla birlikte iki yıllık yaklaşık yüzde 27 zam alınmış olacak" dedi.

 

YORUMLAR 3
  • erol çetin 10 yıl önce Şikayet Et
    memur maaşları çok düşük. memur maaşları çok iyi.hemde okadar iyiki paraları saçacak yer arıyoruz.
    Cevapla
  • MUSTAFA DORU 10 yıl önce Şikayet Et
    Ester Malik Daha memur ne istiyor.... Ülkemizde çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücret alıyor ve sesini çıkarma şansı yok.memur bu hükümetle maaşlarını ciddi anlamda topladı daha ne istiyorsun ALLAH'TAN kork.İsdemir haricinde hangi işçiler yıllık yüzde 14 almış bir araştır bakalım.Şuan 1800-1900 altında maaş alan memur yok.millet 800-900 TL ye ev geçindiriyor.Memurun bu konuda eleştri yapması doğru değil diye düşünüyorum.Kimsenin maaşını kıskandığım yok RABBİM daha çok versin ama birazda şükür demesini bilmek gerek...İnsanlar kendinden düşüklere bakmalı...
    Cevapla
  • ester malik 10 yıl önce Şikayet Et
    memura yüzde 6,işçiye yüzde 27. bu adalete şapka çıkartılır
    Cevapla