Koç'tan ilk açıklama: Bizim tek hedefimiz...

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, ülkenin geleceği için çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'nin global bir oyuncu olması dışında planımız olamaz" dedi.

Koç'tan ilk açıklama: Bizim tek hedefimiz...
Koç'tan ilk açıklama: Bizim tek hedefimiz...
GİRİŞ 29.07.2013 09:25 GÜNCELLEME 29.07.2013 16:00
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, grup şirketlerindeki incelemeler sonrasında ilk kez dolaylı mesajlar verdi. Koç, ülkenin geleceği için çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'nin global bir oyuncu olması dışında planımız olamaz" dedi.,


Vatan'dan Güven Adalı'nın haberine göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Topluluğu'nun Türkiye'nin global bir oyuncu olması dışında hedeflerinin olmadığını açıkladı.

60 milyon liralık yatırımla İstanbul Sancaktepe'de inşa edilecek Ford Otosan Mühendislik Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Ali Koç, Koç Topluluğu'nun kurulduğu günden itibaren uzun vadeli bir bakış açısı ile yatırımlarını gerçekleştirdiğini, Türkiye için yaratılan katma değeri sürekli artırmayı hedeflediğini belirtti.

Ar-Ge'ye 2.7 milyar TL

Koç, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi 2023 vizyonuna, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacak temel taşlarından biri Ar-Ge gücümüzü geliştirmektir. Türkiye'nin en çok Ar-Ge harcamasını yapan topluluğumuzun son 5 yıldaki yatırımı 2.7 milyar TL. Türkiye ekonomisinin yüzde 9'unu, ihracatının yüzde 10'unu, devletin toplam vergi gelirlerinin yüzde 9.4'ünü teşkil eden Koç Topluluğu'nun Türkiye'nin özel sektör Ar-Ge harcamasındaki payı yüzde 10 düzeyinde. Durum böyleyken Türkiye'nin global bir oyuncu olması dışında bir hedefimiz, planımız olamaz."

Destekler motive etti

Ali Koç, "Ülkemizin ortalama Ar-Ge harcamalarının net ciroya oranı yüzde 0.9 iken, Koç Topluluğu'nda bu rakam yüzde 1.73 ile uluslararası standartlara yakın seviyelerde. Hükümetimizin Ar-Ge'ye verdiği önem bizler için en büyük motivasyon kaynağı oldu" dedi.

 

YORUMLAR 119
  • Zekeriya B 10 yıl önce Şikayet Et
    devlete ödediklerinizden bahsediyorsunuz.... ya halka ne kazandirdiniz? Türkiye sizin sayenizde kendi aranasini üretemiyor cünkü siz engel oluyorsunuz sadece yabanci arabalari satabilmek icin. Hizmet öyle yapilmaz, sonuc olarak milyarlari bu vatan evlatlarindan kazaniyorsunuz tabii vergileri de o devlete ödeyeceksiniz. Sanki hayrina bir sey yapiyorlarmis gibi. Kazaniyorsunuz ve verginizi öpüyorsunuz. Türkiyenin gelismesi icin ayriyetden devlete yardimda bulunursaniz sizi tebrik ederim ama kesinlikle olamz cünkü siz insanlari GEZI ye yollarsiniz devlete kari DURSUN lar diye. Selam ve dua ile
    Cevapla
  • Tarafsiz Yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    cortladinizmi ?. ne oldu, geziciler sizi .. umarim cortlarsiniz ?? yaziklar olsun .. is adamiyiz diye geciniyorsunuz !
    Cevapla
  • ayhan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Yersek Yani, Yerli oto yapın Türkiye' de görelim. yaptıklarınızla, söyledikleriniz uyuşmuyor.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    tek hedefimiz... ...Akdenizdir ileruuuu...
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın koç ailesi!!. bu hükümet sizden sadece dürüst olmanızı istedi. siz bunu bile beceremediniz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle