Hakkari ve Tunceli'de bir ilk!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından harekete geçen dev şirket bu illerde ilk kez...

Hakkari ve Tunceli'de bir ilk!
Hakkari ve Tunceli'de bir ilk!
GİRİŞ 16.06.2013 12:15 GÜNCELLEME 16.06.2013 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

A 101, Hakkari ve Tunceli'ye mağaza açan ilk zincir oldu. A 101 CEO'su Erhan Bostan, artık 81 ilde faaliyet gösterdiklerini söyleyerek, "Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımlarımız sürecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işadamlarını Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı yatırım çağrısına bir yanıt da English Home, Aydın Örme, Memorial Hastaneleri ve A 101 marketlerinin sahibi Aydın Ailesi'nden geldi. A 101, Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de mağaza açarak bu illerde yatırım yapan ilk zincir oldu.

A 101'in özellikle Hakkari ve Tunceli'deki ilk ulusal market zinciri olduğunu söyleyen A 101 CEO'su Erhan Bostan, "Müşterilerimiz sunduğumuz ürün ve hizmetten memnun. Mağazalarımızdaki private label (market markası) ürünlerimiz ve diğer marka çeşitleri çok beğenildi. Bu illerdeki mağazalarımızda en çok un, yağ, şeker, yoğurt gibi temel ihtiyaç ürünleri satıyoruz. Doğu ve Güneydoğu yatırımlarına devam edeceğiz" diye konuştu.

'35 köyde varız'

Şu anda 81 ilde, 550 ilçede ve 35 köyde faaliyet gösterdiklerini ve A 101 olarak toplamda 2 bin 32 mağazaları bulunduğunu kaydeden Erhan Bostan, bu yılın sonunda 2 bin 450 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Bostan, şu bilgileri verdi: "A 101, hard discount sektöründe, yani en ucuz marketler kulvarında BİM'den sonra ikinci sıraya yerleşen bir zincir. İlk 5 ayda yüzde 60 oranında bir büyüme gerçekleştirdik ve bu sene sonuna kadar ciromuzu 3.3 milyar TL'nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

Ayda 50-60 mağaza açıyoruz

Perakendenin hızlı gelişen ve büyük bir dinamizme sahip olduğunu ifade eden Erhan Bostan, "Bir ayda ortalama 50-60 mağaza açıyoruz. Metrekare ve mağaza konumu itibariyle daha da çok mağaza yeri bulsak sorunsuz açarız. Mağazalarımızda hizmet etmek üzere bekliyoruz, içeri giren ve fiyat avantajlarını gören müşteriler zaten bir daha çıkmıyor" dedi.

Hard discount modeli gereği çok düşük marjlarla çalışıp, tüketicilere en ucuz fiyatları sunmayı başardıklarını anlatan Bostan, "Kendi dağıtım sistemine sahip olan depolar kurduk. Discount formatı çok zordur ama biz başarılı ve kalıcı olmayı başardık" diye konuştu.

Çalışan sayımız bu yıl 12 bin 500'e çıkacak

Mağazalarda ortalama 4 kişi istihdam ettiklerini söyleyen Erhan Bostan, "Bazı mağazalarımızda ise bu rakam 6-7 kişiye çıkıyor" dedi. Şu an toplamda 10 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Bostan, "Bu yıl sonunda çalışan sayımız 12 bin 500'e çıkacak. Ve bunun yüzde 77'si mağazalarımızda çalışıyor olacak" dedi.

Bizim en düşük sepet ortalamamız İstanbul'da

A 101 müşterilerini sepet ortalamasının 10 TL olduğunu belirten Erhan Bostan, "En düşük sepet ortalamamız İstanbul'da. En yüksek sepet ortalamamız ise Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da" dedi. Günlük 1 milyon adede yakın fiş kestiklerini söyleyen Bostan, "Discount kulvarında markaların mağaza sayısı 6'şar bine kadar çıkar. Her hafta seyahate çıktığımda, mağaza yeri açısından ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu görüyorum. Şehirleşme arttıkça zincir marketlerin sayısı da artıyor" diye konuştu. (Milliyet/Eylem Türk)

YORUMLAR 1
  • Mahone 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.... Fakat malesef halkımız biraz koyun gerçekten.. Gider gene ülkeyi karıştıranlara tır tır malzeme götüren firmadan alış verişini yapar.. Siz bu ülkeye hizmet edeceğiz diye yırtınırsınız.. Adamlar bu ülkeyi nasıl karıştırsak diye uğraşır.. Ama halkımız gine gider onlardan alış veriş yapar.. Allah kolaylık versin.. İnşallah bilinçlenir milletimiz..
    Cevapla