Bakanlık: Binlerce hayvan öldüğü yalan

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de şap hastalığı konusunda bir tehlike olmadığını duyurdu.

Bakanlık: Binlerce hayvan öldüğü yalan
Bakanlık: Binlerce hayvan öldüğü yalan
GİRİŞ 11.06.2013 08:52 GÜNCELLEME 11.06.2013 08:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, Türkiye'de şap hastalığından binlerce hayvanın öldüğüne dair açıklamaların gerçek dışı ve tamamen yalan olduğu vurgulandı.

Bir milletvekilinin Doğu Anadolu Bölgesi'nde salgın şap hastalığı bulunduğuna dair açıklamalarının eksik bilgiye dayandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum illerinde öldüğü iddia edilen büyükbaş hayvanlarla ilgili verilen rakamlar tamamen gerçek dışıdır. Bazı bölgelerde çeşitli sebeplere bağlı olarak görülen hayvan ölümlerinin büyük bir salgın hastalık varmış gibi yansıtmak doğru değildir. Şap hastalığı ile ilgili olarak alınan tedbirler sonucu geçmiş yıllara oranla önemli ölçüde azalma vardır. Bakanlığımız, şap hastalığı ile mücadele için yeterli miktarda aşıyı soğuk zincir sistemiyle zamanında illere göndermiştir. Şap hastalığının önlenmesi için bakanlığımızca aşılama, hayvan hareketlerinin kısıtlanması, hastalık mihraklarında temizlik ve dezenfeksiyon, gerektiğinde hayvan pazarlarının kapatılması işlemleri yapılmaktadır."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    yaw tabiki yalan, o CHP vekilin yalanını yakalamadıkmı sanki . biliyonuz samanın içine makarna döküp semini çekip, köylü hayvanına makarna yediriyor yalanını ! bunların arasında bir dürüst gösterin elini öpeceğim !
    Cevapla