Geziye inat yabancı yatırımcı tehlike görmüyor

DTÖ'nün üst düzey yetkililerinden Hizmetler Ticareti Genel Müdürü Abdel-Hamid Mamdouh, Türkiye'nin yatırımcıların ilgisini çeken ülkelerden biri olduğunu belirterek, Gezi Parkı olaylarının özellikle yabancı basın tarafından Arap Baharı'na benzetilmesininin yanlış olduğunu kaydetti.

Geziye inat yabancı yatırımcı tehlike görmüyor
Geziye inat yabancı yatırımcı tehlike görmüyor
GİRİŞ 07.06.2013 11:33 GÜNCELLEME 07.06.2013 11:33

Mısır'lı Mamdouh yaptığı açıklamada Türkiye'nin yatırımcı profiline ve Taksim'de yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mamdouh Türkiye'de son günlerde yaşanan "Gezi Parkı" olaylarının özellikle yabancı basın tarafından Arap Baharı'na benzetilmesininin yanlış olduğunu belirterek "Taksim Meydanı, Tahrir Meydanı'ndan farklı" dedi.

Her iki olayda da benzerlikler olmakla birlikte çok büyük farklılıklar olduğunu dile getiren Mamdouh, insanların demokratik haklarını kullanarak kendilerini ifade etmeye çalışmalarının son derece doğal karşıladığını kaydetti.

"Mısır'da halk diktatöre karşı ayaklandı"

Kendi ülkesindeki olayların farklılıklarını anlatan Mamdouh, "Mısır'daki olaylar bir diktatöre karşı, bozulmuş devlet düzenine ve insanları fakirleştiren kötü politikalara karşı yapılmıştı. Ancak Türkiye'nin durumu böyle değil. Türkiye gelişme, daha güçlü ekonomiye sahip olma ve yaşam standartlarını arttırma yolunda ve bu yolda büyük problem teşkil edecek bir sorun yok" diye konuştu.

"Türkiye yatırımcıların ilgisini çeken ülkelerden biri"

Türkiye'nin yatırım profilini değerlendiren Mamdouh, Türkiye'deki yatırım fırsatlarının önemine dikkati çekti. Türkiye'nin bölgede yatırımcıların ilgisini çeken ülkelerden biri olduğunu ifade eden Mamdouh, Türkiye'nin son 10 yılda bir çok alanda başarılı işler yaptığını ve teşvik edici yatırım ortamları sunmak için bir çok alanda yapıcı politikalar uyguladığını kaydetti.

Yatırımcıların bir ülkede yatırım yapmak için ticari fırsatları dikkate aldığını aktaran Mamdouh, "Türkiye büyük bir pazar ve oldukça büyük bir ekonomiye sahip. Ayrıca Türkiye'de özel tüketim Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) için önemli katkılar sağlıyor" dedi.

Yatırımcıların önem verdikleri bir diğer hususun ise yatırıma el verişli bir ortam bulmak olduğunu vurgulayan Mamdouh, Türkiye'nin bunu son 10 yılda yaptığı çalışmalarla başarılı şekilde oluşturduğunu dile getirdi.

Mamdouh, yatırımcıların yatırım yapabilmesi için hukuksal hakların çok iyi korunması gerektiğini belirterek, "Yatırımcılar oyunun kurallarının yarın değişip değişmeyeceğini bilmek isterler ve bence Türkiye yatırımcılar için önemli olan bütün kriterlere çok önem veriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin yabancı yatırımcıyı teşvik açısından doğru yolda olduğunu dile getiren Mamdouh, Türkiye'nin jeopolitik konumunun yatırımcılar için önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizdi.