Bakanlık: GDO'lu pirinçe izin vermiyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de GDO'lu pirinç üretimine ve tüketimine izin verilmediğini bildirdi.

Bakanlık: GDO'lu pirinçe izin vermiyoruz
Bakanlık: GDO'lu pirinçe izin vermiyoruz
GİRİŞ 29.05.2013 15:57 GÜNCELLEME 29.05.2013 15:57

Konuya ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün bir gazetede Türk milletine kanser yapan tatlandırıcılar ve GDO'lu pirinç yedirildiğine dair haberin yer aldığı belirtildi.

Haberde, kamuoyunu yanlış yönlendirecek ve halkta tedirginliğe yol açacak ifadelerin bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendi yaptıkları analizlerin yanlış olduğunu İstanbul Teknik Üniversitesi bile kabul ederken, söz konusu gazetenin pirinçte GDO varmış gibi iddialarında ısrar etmesi iyi niyetli bir davranış değildir. Kaldı ki raporun geçersiz olduğuna dair üniversite tarafından da mahkemeye bildirimde bulunulmuştur. GDO konusunun sürekli gündemde tutularak, Bakanlığımıza bir saldırı aracına dönüştürülmesi manidardır.

Şunu bir kez daha kesin olarak ifade ediyoruz: Ülkemizde GDO'lu pirinç üretimine ve tüketimine izin verilmemektedir. İthalat ve ihracata konu gıda maddeleri hiçbir bildirime gerek duyulmaksızın denetim birimleri tarafından kontrol edilmekte ve gerekli analizleri yapılmaktadır. Kamuoyunu yanlış bilgilerle etkilemeye yönelik bu tür gerçeğe aykırı yalan ve yanlış haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

KAYNAK: AA