Şimşek'ten rekortmenlere "Kahraman" övgüsü

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2012 yılında en yüksek kurumlar vergisi beyanında bulunan mükelleflerin listesini açıklamasının ardından, teşekkür mesajı yayımlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "bu listelerde yer alan mükellefler bizim gerçek kahramanlarımızdır" dedi.

Şimşek'ten rekortmenlere "Kahraman" övgüsü
Şimşek'ten rekortmenlere "Kahraman" övgüsü
GİRİŞ 26.05.2013 11:51 GÜNCELLEME 26.05.2013 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi rekortmenlerinin devlete olan mükellefiyetlerini samimiyetle yerine getirdiğini belirterek, "Gelirini doğru beyan eden, vergisini ödeyenler ve bu listelerde yer alan mükellefler bizim gerçek kahramanlarımızdır. Kurumlar vergisi rekortmenler listesi, bizim için bir onur tablosudur" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2012 yılında en yüksek kurumlar vergisi beyanında bulunan mükelleflerin listesini açıklamasının ardından, teşekkür mesajı yayımlayan Bakan Şimşek, vatandaşlardan anayasal bir zorunluluk olarak alınan verginin, kamu harcamalarının temel kaynağı ve ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu bildirdi.

 "Ödenen her vergi vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönmektedir"

Düzenli vergi ödeme alışkanlığı kazanan toplumların, demokratik hukuk devletinin normlarını yakalamış toplumlar olduğunun altını çizen Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Vergisini ödeyen gerek firmalarımız gerekse vatandaşlarımız ülkemizin kalkınmasındaki lokomotifin bir çarkıdır. Şunu unutmayalım ki ödenen her vergi vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönmektedir. Böylece devletimiz, iş adamımız, vatandaşımız kısaca herkes kazanmaktadır. Vergi rekortmenlerimiz devlete olan mükellefiyetlerini samimiyetle yerine getirmişlerdir. Gelirini doğru beyan eden, vergisini ödeyenler ve bu listelerde yer alan mükellefler bizim gerçek kahramanlarımızdır. Kurumlar vergisi rekortmenler listesi, bizim için bir onur tablosudur. Bu nedenle vergi rekortmenlerimizi canı gönülden kutluyorum."

 

YORUMLAR 1
  • MASTER 10 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman :)). Gercek kahraman sizsiniz bakanim :)) 5 milyon calisan emeklilik icin beklerken maliyeye yük olur diye 62 yasinda emekli edeceksiniz ama konu konu vekil olunca 2 senede emeklilik ve bir sürü sosyal hak, ödeme vs vs...
    Cevapla