''Doğu'nun incisi''ne yeni stadyum

Van'da yaşanan depremlerin ardından yeni bir şehir kurmak için yapılan çalışmalar kapsamında, il merkezindeki stadyumun da taşınması planlanıyor.

''Doğu'nun incisi''ne yeni stadyum
''Doğu'nun incisi''ne yeni stadyum
GİRİŞ 02.04.2013 12:23 GÜNCELLEME 02.04.2013 12:26

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce Van'ın bölgenin cazibe merkezi olması için kentsel tasarım projeleri hazırlandı.

Bu kapsamda il merkezinde bulunan ve 2 yıl önceki depremlerde büyük zarar gören 70 bin metrekare alandaki stadyum yıkılacak. Bu alan, VanValiliği Binası, büyük bir cami ve meydan için kullanılacak.Yeni stadyum, Van Çevre Yolu'na yakın, kavşak bir noktada inşa edilecek spor kompleksinin içinde olacak. 30-40 bin kişi kapasiteli olması planlanan stadyumun yanında oteller ve büyük alışveriş merkezleri de yer alacak.

Yaklaşık 1 milyon metrekare alanda yapılması planlanan spor kompleksinin içinde, stadyumun yanı sıra açık spor tesisleri, çim sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları bulunacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, yeni Van Stadyumu'nun, uluslararası karşılaşmaların yapılabileceği donanım ve altyapıya sahip olacağına dikkati çekerek, ''Van'ı önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek güzel bir stadyuma kavuşturacağız'' dedi.

KAYNAK: AA