Türksat'tan yeni işbirliği anlaşması

Türksat ve Kızıl Elektronik, uluslararası düzeyde kabul görecek işbirliği protokolü imzaladı.

Türksat'tan yeni işbirliği anlaşması
Türksat'tan yeni işbirliği anlaşması
GİRİŞ 24.03.2016 16:45 GÜNCELLEME 24.03.2016 16:45

Türksat ve Kızıl Elektronik, uluslararası düzeyde kabul görecek profesyonel Ultra HD 4K, HD, SD formatlarını destekleyecek Encoder ve Decoder cihazlarının geliştirilmesi, üretilmesi, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaşması için işbirliği protokolü imzalandı.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, televizyon yayıncılığında teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türksat'ın, uluslararası düzeyde, etkin, güvenilir, endüstriyel yerli ürünlerin tasarlanarak üretiminin gerçekleştirilmesini hedeflediği belirtildi.

Bu kapsamda Ultra HD 4K test yayınlarıyla birçok firmanın yeni Ultra HD 4K ürünler geliştirmesinde Türksat tarafından teknik destek ve test imkanı sağlandığına işaret edilen açıklamada, "Türksat ve Kızıl Elektronik, uluslararası düzeyde kabul görecek profesyonel Ultra HD 4K, HD, SD formatlarını destekleyecek Encoder ve Decoder cihazlarının geliştirilmesi, üretilmesi, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaşması için işbirliği yapmaya karar verdi. Ultra HD 4K teknolojisindeki teknolojik gelişmelerin ışığında yerli olarak geliştirilecek profesyonel Encoder ve Decoder ürünlerinin, ulusal ve uluslararası pazara girebilmesi ve ithal ürünler ile ülke dışına giden kaynağın ülke içerisinde kalması amacıyla gerçekleşecek işbirliğinin ülkemize ciddi katkılar sağlayacağı beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türksat Genel Müdürü Ensar Gül ve Kızıl Elektronik Genel Müdürü Ali Kızıl tarafından imzalanan Modüler Encoder ve Decoder Geliştirme Protokolü kapsamında yerli ürünlerin üretileceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL