Sözleşmeli de taşeron da Bakanlığın mutfağında!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Parçalı personel rejimimizin, derli toplu hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Sözleşmeli de taşeron da Bakanlığın mutfağında!
Sözleşmeli de taşeron da Bakanlığın mutfağında!
GİRİŞ 02.03.2013 16:20 GÜNCELLEME 03.03.2013 08:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Çelik, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, ''devlet personel rejimi'' üzerinde çalışmaları olduğunu belirtti.

''Parçalı personel rejimimizin derli toplu hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor'' diyen Çelik, mevcut durumda sözleşmeli çalışan personelin 6 gruptan oluştuğunu söyledi.

Çelik, ''4/C gibi farklı statüler var. Bunları acaba nasıl derleyip toparlayabiliriz diye mutfakta güzel bir çalışmamız var. Bunu sosyal taraflara açtığımız zaman kamuoyuyla paylaşmak gerekiyor. Türkiye'nin önünde önemli süreçler var. Bir an önce bunlar çıksın ve bu parçalı durumdan bizim personel sistemimiz kurtulsun isteriz'' diye konuştu.

Tekirdağ'ın, istihdam edilen işçi ve benzeri konularda, Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer aldığını ve kısa süre içinde önemli bir atılım gerçekleştirdiğini kaydeden Çelik, Türkiye'de bir taraftan işsizlik yaşanıyorken diğer taraftan Tekirdağ ve Gaziantep gibi iş potansiyeli olan illerde işletmelerin vasıflı çalıştıracak eleman bulmakta sıkıntı çektiğini anlattı.

Vali Yerlikaya da Tekirdağ'daki sanayileşme başta olmak üzere diğer alanlardaki yaşanan gelişmeler hakkında Bakan Çelik'e bilgiler verdi.

YORUMLAR 1
  • Furkan ERSOy 11 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron?. Taşerondan nerde bahsediliyor sevgili editör ...Milleti yalandan heyecanlandırmayın Hükümet taşeronla ilgili adım atamaz ancak anayasa geçmezse oy almak için adım atarlar
    Cevapla