CHP'li vekil emeklilerin promosyonunu sordu

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede, "Banka promosyonlarından emeklilerinde yararlanması için genelge yayınlayacak mısınız?" diye sordu.

CHP'li vekil emeklilerin promosyonunu sordu
CHP'li vekil emeklilerin promosyonunu sordu
GİRİŞ 01.03.2013 14:39 GÜNCELLEME 01.03.2013 14:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, TBMM Başkanlığı'na soru örengesi verdi. Kalkavan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan şu soruları yanıtlamasını talep etti:

"2007 yılında kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin ödenmesine yönelik olarak, bankalar ile kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılan protokollerin uygulanmasına ilişkin 2007/21 sayılı genelgeyi yayınladınız. Bahsi geçen protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra 'promosyon' adı altında ayni veya nakdi ek mali imkanlar da sağlanabilmektedir. Bu mali imkanlardan yararlananlar neden sadece kamu görevlileri olarak belirtilmiştir? 2010 yılında bahsi geçen genelgede yapılan değişiklikle 'Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır' denilmiştir. Aynı bankadan emekli maaşını alan vatandaş bu imkandan neden yararlanamamaktadır? Bu ek mali imkanlar devlet bütçesinden, yani hazineden değil, bankaların faizden çıkan parasından karşılanmaktadır. Sonuç olarak devleti mali olarak etkilemeyecek bu protokollerin emeklilere de uygulanması hususunda, söz konusu genelgede bir değişiklik yapılacak mıdır? Değişiklik yapılmasa dahi emekliye de bu imkanların sunulması için yeni bir genelge yayınlayacak mısınız?"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Mehmet Ali Samaci 11 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi muhalefet yapmak isteniyorsa bu örnek cukkadan oturuyor!. Böylesine guzel örnekleri görmek beni heyecanlandiriyor: degisim bu olsa gerek. Diger muhalefet millet vekillerindende benzeri örenkleri bekliyoruz. Tesekkurler vekilim, tebrik ederim sahsim adina.
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    Emekliler tamam da biraz da bizlere bakın vekilim.... Emeklilikte yaşa takılan insanlar son dakikaları oynuyorlar. Yaş şartı ve Aylık Bağlama Oranlarında iyileştirme bekliyorlar. Ya da kamu kurumlarında iş bekliyorlar, bekliyoruz....
    Cevapla