700 bin taşeron işçiye kadro var mı?

Meclis Genel Kurulu'nda, kamudaki taşeron işçilerin durumu gündeme getirildi. Taşeron işçileri ilgilendiren açıklamayı Yıldırım yaptı ve taşeron işçilere kadro uygulaması için çalışmaların sürdüğünü söyledi

700 bin taşeron işçiye kadro var mı?
700 bin taşeron işçiye kadro var mı?
GİRİŞ 22.02.2013 09:52 GÜNCELLEME 22.02.2013 10:07
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, taşeron işçilerin açtıkları davalarda, sürekli personel oldukları yönünde yargı kararı çıktığına değindi.

Yıldırım; "Yargı kararı mutlaka yerine getirilecek, ama 700 bin kişiyi ilgilendiren konudan bahsediyoruz. Büyük bir alım söz konusu. Çözüm üretilecekse hepsi için aynı çözümün üretilmesi lazım'' dedi.

Yüz binlerce çalışanın kadroya alınmasının maliyetinin hesaplanacağını söyleyen Binali Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti.

"2 hafta önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinasyonunda çalışma başlatıldı, çözüm mutlaka bulmamız gerekiyor ama çözümün hakkaniyet içinde olması önemli. Aksi halde kamuya KPSS ile giren, birçok elemeden geçen insanlarla bu yollarla girmeyenlerin aynı şekilde değerlendirilmesinin başka sakıncalarıortaya çıkaracağı aşikardır."

YORUMLAR 24
  • cenk 9 yıl önce Şikayet Et
    ısparta karayolları taşeron işçisiydim 6 yıldır torpilim olmadıgından işten çıkarıldık ısparta135 şube şefleri mütahitten çukkaya indiriyorlar önce yolsuzlugu önleyin
    Cevapla
  • İBRAHİM 9 yıl önce Şikayet Et
    14YILDIR TAŞÖREN İŞCİYİM RESMİDAİREDE CALIŞIYOM
    Cevapla
  • hulusi cana 11 yıl önce Şikayet Et
    taşeronlar kadroya alınsın!. hakkaniyet gözetilecekse...taşeron işçiler için kpss şartı konabilir..taşeron işçilere özel, bir defaya mahsus bir kpss sınavı yapılıp, makul bir puan barajını geçen taşeron işçiler kamuya alınabilir..mesela 50 puan, 60 puan ya da 70 puan barajı gibi..
    Cevapla
  • MonnaRosa 11 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Üstad Ceza'dan Alıntı olan bu şarkı sözleri Taşeron işçiler için herladeki. . Boşu boşuna koşma Hoşuna gitti kuş-bakışı bakmak Yaklaş taşına sadık olana aşına terini katana Savaşı yaklaş da seyret Taşerondaki mücadele benzemez seninkine Nerede kaldı el emeği göz nuru alın teri? Ağrımakta beli sırta çuval,yaşı da elli Nasırlanmış elleri helal kazanmış bu besbelli Sırtlan akbaba çakal gibi leş yiyen Hazıra konmak isteyen emek sömüren Hortumu emen-Dualar hemen gebermesi icin Simitçinin çöpçünün vesaire vesaire Taşeron işci ödül almaz Hak eder ve kazanır Kıt kanaat olsa da ya sabır ya sabır Döküldü terler her zaman sapır sapır Karda olsa gene soğuk terler boşalır.
    Cevapla
  • MonnaRosa 11 yıl önce Şikayet Et
    Neden Problem olsun. Evet Bir Kesim Yani tuzu kuru kesim diyelim yine konusmus asgari kölelerin eline gecen para maksimum 800 lira en kucuk bir evin kirasi 300 lira evliyse bu adam ne yer? hadi işte köle evdede köle 700 bin kişi bu devlete yük mü olacak ha memur arkadaslar beyler yan gelip yatıyorsunuz hastanelerde onlarca binlerce calisan temizlikci sekreter güvenlik 5 kurus para alirken siz evmi alsak araba mi alsak bu yaz tatile nere gitsek diye hesap yaparken taşeron işciler denen kesim yani biz zeytin yagi alamıyoruz şeker tuz alamıyoruz çocugumuza ayakkabi alamıyoruz sirasi geliyor yemek yemiyoruz biz bu devletin kölesi değiliz göz nuruyuz umuyorum ki Allahin izniyle hak edilen bir iş güvencesi ve devlet güvencesini Sayin Başbakanım bize reva görmeyecektir. Şimdiden Hayirli olsun diyorum Allah Devlet Büyüklerinden Razi olsun diyorum Bu taşın altına elini koyan herkese...Selamlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle