Bakanlıktan memurları rahatlatan haber!

Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak yeni değişiklikle "memurların işten atılması kolaylaşacak" iddiasına bakanlıktan yalanlama geldi.

Bakanlıktan memurları rahatlatan haber!
Bakanlıktan memurları rahatlatan haber!
GİRİŞ 15.02.2013 07:34 GÜNCELLEME 15.02.2013 15:59
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca, ''memurların iş güvencesinin kalkacağı ve azaltılacağı'' iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, kamu görevlilerine yönelik yapılması planlanan düzenlemelerle ilgili ''iş güvencesinin ortadan kalkacağı ya da azalacağı'' haberlerinin yer aldığı anımsatıldı.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun yeniden ele alınarak günün Türkiyesine yakışır şekilde eşitlikçi, verimli ve hizmetlerin daha kaliteli yerine getirilmesine yönelik mutfak çalışmaları bulunduğu belirtilen açıklamada, geniş kapsamlı yürütülen bu çalışmaların bir ayağının da sözleşmeli görev yapan kamu görevlilerinin kadro sorunu olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ''Hal böyleyken ve henüz daha ilgili taraflarla görüşülmeden kamu görevlilerinin iş güvencesini ortadan kaldıran ya da azaltan şekilde bir düzenleme yapılıyor yolundaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır'' ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • aydın yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    söze gerek bırakmamışsın adrenalin. Kardeş ne yazık ki bizim ülkemizde milletin kafasında her memur torpille bir yere giriyor düşüncesi değiimedikten sonra daha çok teneke sözler duyarız çok sanki milleti tutan vardı memur olma diye olsaydın kardeşimmiye olamadın ilk önce bunu kendine sor
    Cevapla
  • mehmetmehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    hükümetden hayırlı bir şey beklemek abestir. Hiç bir konuda ne yaptıgını bilmeyen hükümet maalesef memurluguda fazlasıyla yıpratmıştır.Hükümetin beceriksizliğinden faydalanan hükümete yakın sendikalar memur sen ve saglık sen v.s gibi sendikalar tüm tayin atama cezalandırma gibi işleri yaparak ehil olmayan insanlara makam saglamakta kendinden olmayan insanlarıda cezalandırmaktadır.devlet memurları cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar yıpratılmamıştır.Asalak sünepe işten kaytaran yolsuzluk yapan tipler partiye yakın sendikalarda aktif faaliyet göstererek maalesef idari kadrolara gelmektedirler.Bu yanlış uygulamadan dolayı akparti yıpranmakta en büyük zararıda devlet görmektedir.Rahat ve kaymaklı görevlerde yıgılmalar olmakta iş yapılan yerlerde karşı sendika çalışanları ezilmektedir bu durum hiçte adalete uygun degildir.Unutulmamalıdır ki adalet herkese lazımdır keser döner sap döner atasözü buna örnektir
    Cevapla
  • Adrenalin 11 yıl önce Şikayet Et
    Memur maaşları. memur maaşlarını çok yüksek gösterip asgari ücretten bahsedenler, bizim maaşımızdan devlet 280 TL yi kesti ağzımızı açmadık. Asgari ücret ile memur maaşı elbette farklı olacak. Çalıştık çabaladık kazandık girdik memurluk yapıyoruz millete hizmet ediyoruz. Siz memur olabilmek için ne yaptınız ne kadar çalışıp çabaladınız? Asgari ücretli çalışanın yaptığı iş memurun işinden daha zor değil hiç birşey dışarıdan göründüğü gibi değil. Ben ağır ceza katibiyim duruşmaya sabah 9 da bir giriyorum aksam 8 e kadar ne yemek molası ne tuvalet molası hiç mola vermeden orada ağızlardan çıkanları yazıyorum tek tek. Siz ne yapıyorsunuz?
    Cevapla
  • süleyman ÇAKIR 11 yıl önce Şikayet Et
    çok rahatladım. o kadar rahatladım ki sorma gitsin. yapacak haber bulamayınca böyle absürt işlerle uğraşıyo site...
    Cevapla
  • salim duysak 11 yıl önce Şikayet Et
    yağcılar. yağcı hükümet sözkonusu memur olunca canlarını dişlerine takıyor ama utnmadan asgri ücreti 730 tl yaptık diye boy boy resim veriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle