TRT ve PTT çalışanlarına kadro için kampanya

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, TRT Genel Müdürlüğü ve PTT bünyesinde çalışan sözleşmeli personellerin, kadroya geçirilmesi için basın açıklaması yaptı.

TRT ve PTT çalışanlarına kadro için kampanya
TRT ve PTT çalışanlarına kadro için kampanya
GİRİŞ 17.01.2013 00:40 GÜNCELLEME 17.01.2013 00:44

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan açıklamada Gülcüoğlu, posta dağıtıcılarının haftanın 6 günü çalıştığına dikkati çekerek, ''Postacıların da milletvekillerinde olduğu gibi çalışmış oldukları her yıla 90 gün ilave edilerek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmalarının sağlanmasını istiyoruz'' dedi.

Gülcüoğlu, TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde de 826 kişinin yapımda ve yayında sözleşmeli personel olarak çalıştığını kaydetti.

Bu çalışanların gelecek adına herhangi bir garantileri olmadığını belirten Gülcüoğlu, ''Kadro karşılığı gösterilmek suretiyle yazılı talep doğrultusunda kadroya geçirilmelerini ve bu personelin kurumda hangi statü ve pozisyonda geçerse geçsin SGK'sına prim ödemek suretiyle geçen sürelerin kazanılmış hak aylıklarından değerlendirilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Gülcüoğlu, postacıların taşıdıkları bir günlük postaları da göstererek, PTT'deki 30 bin ve TRT'de çalışan 7 bin 500 kişiyi de kapsayacak imza kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Memur zammına protesto

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, haksız uygulamaları ve adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için kurumlarda ''Fazla çalışma takip timleri' kuracaklarını bildirdi.

YKM önünde yapılan eylemde Yazgan, kamu çalışanlarının fazla mesai ücretinin, ikramiyelerinin ve ek ödemelerinin kaldırılmasını protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Bir yıl içinde doğalgaza, elektriğe ve akaryakıta ortalama yüzde 30'un üzerinde zam yapıldığını savunan Yazgan, ''Buna rağmen kamu çalışanlarına ise yüzde 3'lük komik bir zam yapıldı'' dedi.

Büro Memur-Sen olarak talepleri gerçekleşinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini dile getiren Yazgan,''Haksız uygulamaları ve adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için kurumlarda 'Fazla çalışma takip timleri' kuracağız. Fazla mesai yaptırdığı halde, fazla çalışma ücreti ödemeyen kurum ve amirleri, noter aracılığıyla tespit edip haklarında yasal takipte bulunacağız'' ifadesini kullandı.

Grup açıklama sonrası, memura yapılan yüzde 3'lük zammı eleştirerek, tencere içinden üzerinde zamların yazılı olduğu ekmeği çıkartarak soğanla yedi.

KAYNAK: AA