100 bin Bağ-Kur'lunun borcu silindi

Prim borcu bulunduğu için, yakınları sağlık hizmeti alamayan Bağ-Kur'luların ödemesi gereken borçlar silindi. Bu kapsamda 100 binin üzerinde kişinin borcu bulunduğu öğrenildi.

100 bin Bağ-Kur'lunun borcu silindi
100 bin Bağ-Kur'lunun borcu silindi
GİRİŞ 16.01.2013 07:11 GÜNCELLEME 16.01.2013 09:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçen hafta Meclis'ten geçen düzenleme ile bu kapsamdakilerin borcu affedilerek devlet milyonlarca liralık alacağından vazgeçti. Özellikle esnaf ve çiftçi olarak çalışan Bağ-Kurlular bulunuyor.

Bağ-Kur'da 60 gün ve daha fazla prim borcu bulunanlar sağlık hizmeti alamıyor. Bu nedenle bu kişiler sigortası olan eş veya anne-baba gibi yakınları üzerinden sağlık hizmeti aldı.

Ancak kendi sigortalı bulunduğu için kanunen başkaları üzerinden sağlık hizmeti almamaları gerekiyor. Uygulamada ise yüz binlerce kişi bu şekilde sağlık hizmeti aldı.

SGK da bu durumda olanları tespit ederek borç çıkardı. Ancak çıkarılan afla prim borcu olduğu için eş, anne veya babasının üzerinden sağlık hizmeti alanlar, kendilerine çıkarılan borçları ödemeyecekler.

Öte yandan devlet, yıllardır alamadığı sosyal güvenlik destek primlerinin (SGDP) peşine düştü. Meclis'ten geçen ve yaklaşık 600 bin kişinin borcunu yapılandıran düzenleme ile 1,5 milyar lira prim tahsilatı hedefleniyor.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 3
  • furkan can 11 yıl önce Şikayet Et
    ben de af istıyorum. 2008 yılına kadar olan borçlar silindi ya 2008 den sonrası borçlar ne olacak.benim bilgim dışında 2008 yılında devlet tarım bağkuru yapmış haberim yok 2012 yılında bilgim oldu 6000 tl borç çıktı para yok buna niye af yok.
    Cevapla
  • Kemal Demir 11 yıl önce Şikayet Et
    vergi- bağkur prim borçlusu onbinler, fiyasko torba yasası affı ve maliye sgk finans terörü.. gerçekler bunlar... torba yasanın fiyasko olduğu ödemede tökezleyip binlerce insanın tekrar hacizlik borçlu konumuna yükselmesi(!) ile ortadadır... bütçe ve dış ticaret açık vermekte, bedeli yeni zamlı vergiler ve sgdp soygunu ile kapatılmak isteniyor.. şu anda akp harıl harıl borca boğduğu yurttaşlarına saldırıya geçmiş, yok vergi borcu, yok emlak vergisi borcu vs. ile haciz ihtarları ile tebliğat yağdırmaktadır.. belediyelerin emekli maaşı alan binlerce garibana bile tek ev muafiyetini bahanelerle tanımamakta olduğu vakıadır... vergide adalet, vicdan ve ödeme- geçinememe ölçülerini umursamayan akp, yabancı sermayeye ülkeyi peşkeş çekmiştir.. yurdun dört bin yanında küçük orta düzey esnafa kepenk indirtmiştir.. misal bim gibilerin önünü açmak için emekli esnafa %15 maaş kesintisi gibi şeytani icadlar türetmiştir.. piyasada yandaş tekelci - halkı sömüren komprador firmaların yolunu düzlemiştir vs.. zulüm katmerlendi..
    Cevapla
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    bu haberden net birşey anlayan varmı. borç silindi derken ne borcuuuu silindi
    Cevapla