Emeklilere intibak farkı na zaman yatacak?

SGK Başkanı Acar intibak farklarının 2 gün içinde hesaplara yatacağını söyledi.

Emeklilere intibak farkı na zaman yatacak?
Emeklilere intibak farkı na zaman yatacak?
GİRİŞ 15.01.2013 22:49 GÜNCELLEME 15.01.2013 22:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, şu anda SMS uygulaması için 3 şirketle görüşmeleri tamamladıklarını ve protokollerinin hazır olduğunu belirterek, ''Artık önümüzdeki süreçte interaktif olarak önemli hizmetleri de SGK olarak devreye koymuş olacağız. Birçok konuyu telefona mesaj atmak suretiyle gerçekleştirme imkanına kavuşmuş olacağız'' dedi.

SMS uygulaması hayata geçecek

İlerleyen günlerde e-devlet uygulamasıyla interaktif SMS uygulamalarında yenilikler yapacaklarına dikkati çeken Acar, şunları söyledi:

''Şu anda SMS uygulaması anlamında 3 şirketle görüşmelerimizi tamamladık ve protokollerimiz hazır. Artık önümüzdeki süreçte interaktif olarak önemli hizmetleri de artık SGK olarak devreye koymuş oluyoruz. Birçok konuyu telefona mesaj atmak suretiyle gerçekleştirme imkanına kavuşmuş olacağız. İnternetten hizmet anlamında, aylıklardan yapılan kesinti oranlarının, hangi şartlarla ve hangi tarihlerde emekli olabileceklerinin kendilerine ne kadar aylık bağlanabileceğini, hangi kapsamda sağlık yardımı aldıklarını ve buna benzer birçok konuyu emeklilerimiz interaktif SMS imkanıyla öğrenmeye kavuşmuş olacaklar.''

2 gün sonra intibak farkları yatacak

Acar, emeklilerle ilgili en son yaptıkları düzenlemenin intibak olduğunu anımsatarak, 2000 yılından önce sonra emekli olanlar arasında ciddi farklılıklar olduğunu bildirdi. 3 bin 600 gün prim ödeyen ile 900 gün prim ödeyen emeklinin aynı maaşı aldığını ve bu farklılıkların giderilmesi için arşivden 2 milyon 500 bin dosyayı çıkardıklarını dile getiren Acar, ''7 aylık bir dönemde süreci tamamladık. İnşallah 2 gün sonra emeklilerimizin hesaplarına bu intibak farkları yatmaya başlayacak'' dedi.

YORUMLAR 1
  • Ersoy çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Intibak ne zaman hesaplara yatacak
    Cevapla