150 bin memuru sevindirecek haber!

Memurlarla yapılan ilk toplu sözleşme kapsamında belirlenmiş 13 konu başlığıyla ilgili kanun taslağı çalışmasından 150 bin memura müjdeli haber çıktı.

150 bin memuru sevindirecek haber!
150 bin memuru sevindirecek haber!
GİRİŞ 13.01.2013 10:53 GÜNCELLEME 14.01.2013 08:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Vatan'da yer alan habere göre; devlette hizmetli, teknisyen yardımcısı, aşçı, şoför vb. olarak çalışan ve sayıları 150 bini bulan memurlara "ek gösterge" müjdesi geliyor. Hükümetin üzerinde çalıştığı ve memur sendikalarının taleplerini dikkate alan taslak, "yardımcı hizmetler sınıfında" çalışan memurların yüzünü güldürecek. Buna göre, 657 sayılı Devlet Memur ları Kanunu kapsamında olmalarına rağmen, memurlara tanınan bir çok haktan yararlanmayan 150 bine yakın çalışana "ek gösterge" verilmesi öngörülüyor. Böylece sözkonusu memurların mevcut maaşlarında kısmi bir artış sağlanacak. Ancak daha da önemlisi bu çalışanların, emekli olduklarında maaşlarında görülen belirgin düşüş telafi edilecek. Bu kapsama giren çalışanların, emekli maaşlarının en az 100 TL artırılması hedefleniyor.

Devlette, Yardımcı Hizmetler sınıfında, yani hizmetli, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, aşçı, vb. görevlerde çalışanların, görevde yükselme, ek gösterge, yeşil pasaport, yemek yardımı, lojman yardımı, atama ve yer değiştirme ve mesai saatleri dışında çalışmaları ile ilgili yaşadığı çok sayıda sorun, geçen yıl toplu sözleşme masasında gündeme getirilmişti.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 4
  • ali can 11 yıl önce Şikayet Et
    ali can. ben belediyede sözleşmeli olarak çalişmaktayım benim yardımcı personelden ne farkım var acaba ......?bizlere bazı hakların verılmesını istyoruz...... bakan bey bizleri sevdiren bir söz vermişti aylar geçiyor ama yenı bir haber yok kadro çalişmalari ne aşamada onu merak edıyoruz .......
    Cevapla
  • Vitamin6344 11 yıl önce Şikayet Et
    sonunda oluyor.... yardımcı hizmetler kadrosunda yer alan, fakat birçok haktan mahrum bırakılan yardımcı hizmetler sınıfındaki çalışanlar, inşaALLAH istediklerine ulaşacaklar.. özellikle görevde yükselme sınav hakkının tanınması ve kadroların açılması, devrim niteliğinde bir çalışma olacaktır.. hükümeti sonuna kadar destekliyorum....
    Cevapla
  • hasan basri 11 yıl önce Şikayet Et
    emeklisi unutulmasın. 2003 yılı öncesi çalışanlar emekli oldu varmı emeklisinede çok kaybımız var olursa mutlu oluruz
    Cevapla
  • ALAİ KOC 11 yıl önce Şikayet Et
    siz önce gelir vergisi dilimini yükseltin. her zam döneminde neden ayarlama yapılımıyor?yüzdelik oran ayni.. ama kesinti gittikçe artıyor.zamlardan falan asla faydalanamıyoruz...lütfen bu adaletsizliği kaldırın artık.....kısacası maaşımız gittikçe azalıyor resmen .....gören yok mu bunu?
    Cevapla