Valilik Romanlara iş imkanı sağladı

Amasya Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü ve İş-Kur işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Ceviz Eylem Planı' projesi kapsamında, kentte yaşayan 20 Roman vatandaşa iş imkanı sağlandı.

Valilik Romanlara iş imkanı sağladı
Valilik Romanlara iş imkanı sağladı
GİRİŞ 31.12.2012 11:34 GÜNCELLEME 31.12.2012 11:34

Amasya Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü ve İş-Kur'un ortak çalışmasıyla 'Ceviz Eylem Planı' projesi hazırlandı. Projede, kent genelindeki hazine arazilerine, köylüye gelir getirecek ceviz, badem ve böğütlen fidanları dikilmesi amaçlandı. 20 Roman vatandaş, 2 ay önce proje için çalışmaya başladı. Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Göynücek İlçesi Damlaçimen Beldesi'ne gidip çalışmalar hakkında bilgi aldı. İş-Kur İl Müdürlüğünün 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında Roman vatandaşların işe alındığını söyleyen Vali Öz, "Aylık asgari ücretle bu vatandaşlarımız 4 ay daha çalışacaklar. İlk etapta 20 hektar olarak belirlediğimiz alanı 50 hektara çıkarmayı hedefliyoruz. Böylelikle onların yaşam standartlarında da bir gelişme olacak ve sosyal yaşamları değişecektir" diye konuştu.

SÜREKLİ ÇALIŞMAK İSTİYORLAR

Hazineye ait arazilerin atıl durumdan çıkarılmasını hedeflediklerini belirten Vali Öz, "Bu arazilerin meyve ağaçlarıyla kaplanması köylümüze de ek bir gelir sağlayacak. Ayrıca, projede çalışacak kişileri seçerken özellikle Roman vatandaşlarımızı tercih ettik" dedi.

Sohbet ettiği işçilerin sürekli çalışmak istediklerini belirtmeleri üzerine Öz, "Amacımız, sizi yaşadığınız ve koşulları uygun olmayan ortamdan alarak, kent merkezimizdeki mahallere dağıtıp, toplumla iç içe yaşamanızı sağlamaktır. Bizim bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca birlikte bu projeyi de devam ettireceğiz. Bir yandan çalışmanızı bir yandan da ailelerinizde uygun mekanlarda kalmanızı istiyoruz. İşsiz olan diğer Roman vatandaşlarımız da bize başvururlarsa destek olmaya hazırız" diye konuştu.

KAYNAK: DHA