Yurtdışındaki memur aylığına düzenleme!

Sürekli görevle yurt dışında bulunan memurlara ödenecek aylıkların hesabında dikkate alınan katsayı 1 Ocak 2013'ten itibaren artacak.

Yurtdışındaki memur aylığına düzenleme!
Yurtdışındaki memur aylığına düzenleme!
GİRİŞ 20.12.2012 15:46 GÜNCELLEME 20.12.2012 15:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sürekli Görevle Yurt Dışında Bulunan Memurlara Ödenecek Aylıklara İlişkin Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, yurt dışı aylığının hesaplanmasında esas alınan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan aylık gösterge tablosundaki rakamların aylık tutara çevrilmesinde uygulanacak katsayı 0,05592'den 0,073737'ye çıkacak.

Kararla, daha önce aylığın hesabında dikkate alınan yüzde 15 gelir vergisi, yüzde 16 emekli keseneği, binde 6 oranında damga vergisi gibi unsurlar kaldırıldı.

Karara göre, ek gösterge, memuriyet taban aylığı ve kıdem aylığı ile yabancı dil tazminatı göstergelerinin bunlar için tespit edilen yurt içi katsayılarla çarpılmasından elde edilen tutarlardan, ''asgari geçim indirimi'' tutarı da dikkate alınmak suretiyle her türlü kanuni kesintiler çıkarıldıktan sonra net tutar belirlenecek. Ayrıca bu tutardan asıl aylık üzerinden ilgili mevzuata göre yapılması gereken her türlü kanuni kesintiler de düşüldükten sonra kalan tutar yurt dışına transfer edilecek.

Düzenlemeyle, kararın ekindeki emsal cetvellerde de değişikliğe gidildi.

Karar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak.

YORUMLAR 1
  • KEMAL 11 yıl önce Şikayet Et
    arttirin bakalim!... belkide memuriyet olarak en rahat gorev yapilan yer yurtdisindaki turk devlet kurumlaridir, ornegin konsolosluklar, buyukelciliker, hemen hemen tum ulkelerde konsolusluklar ve buyukelcilikler vatandaslarin hicbir sorunuyla ilgililenmez bunuda kendilerine zul kabul ederler ve minimum maaslari 4500 eurodan baslar, ve bunlarin cogu nitelik ve kapasite olarak gercekten cok yetersiz duzeydedir ne bulunduklari ulkenin dilini nede ingilizceyi dogru durust bililer, yurtdisi gorevden anladiklari 3-4 yillik tatil yaparak para biriktirme yarisidir,bir vatandas olarak bu durumu protesto ediyorum, verilen paralarin asil sahipleri olarak...
    Cevapla