Yardım alan esnafın prim borcu siliniyor!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik sisteminin sorunlarını çözecek düzenlemeyi Meclis'e sunduklarını söyledi. Eşi üzerinden sağlık yardımı alan esnafın prim borcu siliniyor.

Yardım alan esnafın prim borcu siliniyor!
Yardım alan esnafın prim borcu siliniyor!
GİRİŞ 06.12.2012 08:09 GÜNCELLEME 06.12.2012 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre terör mağduru aileler özel hastanelerde ilave ücret ödemeyecek. Erkek çocuklarda sağlık hizmetinden yararlanmaları liseden sonra 20 yaşından gün almamak kaydıyla 4 ay uzatılıyor.

GAZİLERE HASTANE ÜCRETSİZ

Tasarıya göre; genel sağlık sigortasına geçildikten sonra bu sistemden yararlanması gereken kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan sigortalıların geçmişe dönük sosyal güvenlik destek prim borçları açtıkları davalardan vazgeçmeleri halinde siliniyor. Terörle mücadelede malul kalanlar ile Kıbrıs, Kore ve İstiklal Savaşı gazisi olarak şeref aylığı bağlanmış olanlar özel hastaneye gidince ek ücret ödemeyecek.

YORUMLAR 1
  • YUKSEL CALISKAN 11 yıl önce Şikayet Et
    önce esnafın bağkur kaydı yaptırılsın. sayın bakanım bizler ekonomik zorluklar ve krizler nedeniyle yıllarca esnaflık yaptığımız halde bağkur a kayıt yaptıramadık daha sonra çıkarılan bir kanunla 2008 den evvelki esnaflık kaydı dikkate alınmadı ve 2008 den itibaren bağkur kaydı yapıtırıldı böylece binlerce esnaf mağdur olduk hiç kimsede dediniz nedir diye sormadı sadece 2001 seçimlerinden önce mhp milletvekili teklif getirdi ancak dikkate alınmadı bir kereye mahsus esnaflık yapan ve vergi dairelerine kaydı olanlar için esnaflığın başlangıcından itibaren bağkur a giriş hakkı vermenizi ve her kesimin derdine çare bulduğunuz bu zamanlarda bizleride unutmamanızı saygılarımla arz ederim.
    Cevapla