Asgari ücret ve emekli aylıklarında artış

Asgari ücrete 2013 yılı Ocak-Temmuz aylarında yüzde 3 oranında, devredilen SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarınaysa...

Asgari ücret ve emekli aylıklarında artış
Asgari ücret ve emekli aylıklarında artış
GİRİŞ 23.10.2012 15:20 GÜNCELLEME 23.10.2012 16:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2013 yılında, asgari ücret ile SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarına öngörülen artış oranları açıklandı.

2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı Eki, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

2013 yılında, eğitim, sağlık, teknolojik araştırma, ulaştırma, içme suyu, adalet hizmeti sektörleri ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımlarına öncelik verilecek.

KİT'ler ve özelleştirme

Kamu İktisadi Teşebbüslerinin (KİT) karlılık, verimlilik ve kurumsal yönetişim ilkelerine uygun olarak işletilmesi esas olacak.

KİT'lerin belirli bir takvim ve strateji çerçevesinde özelleştirilmesi çalışmaları kararlılıkla sürdürülecek.

2013 büyüme hedefi yüzde 4

2013 yılında para politikasının temel amacı, fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olacak. Destekleyici bir amaç olarak finansal istikrar da gözetilmeye devam edilecek.

İstihdam

2013 yılında, öngörülen büyüme ve yatırım artışlarına bağlı olarak istihdamın 495 bin kişi artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 8,9 oranında gerçekleşeceği öngörüldü.

Asgari ücret ne kadar artacak?

Asgari ücretin 2013 yılı Ocak-Temmuz aylarında yüzde 3 oranında, devredilen SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarının ise bir önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 5,32 ve yüzde 2,34 oranın artırılması öngörüldü.

Önümüzdeki yıl, yapılandırma kapsamında 1,8 milyar lira gelir elde edilmesi bekleniyor.

Buna karşın, emekli aylıklarına ilişkin intibak düzenlemesinin 2,7 milyar lira tutarında ek yük getireceği tahmin edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    utanma kalmamış bunlarda ?....milletvekili aylıklarına % 40-45 zam gelince hepsi ayaklarını bile kaldırdılar???..... ...ama hizmetkarı oldukları işci emekli için % 3 zam ,geçen senede % 2.5 yapmışlardı? bir işci emeklisi ;,emekli vekillerin aldığı zama ulaşması için yemeden içmeden 10 sene beklese bile yine vekil zamlarına ulaşamıyor?...yazıklar olsun size?..bunlar çalşıyor iyi şeyler yapıyor derken? önceki hükümetlerden daha insafsız çıktılar?...
    Cevapla
  • yorumlu yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    ..... vatandaşın tükettiğinden % 80 oranında dolaylı vergiyi al vatandaşın maaşına yılda %3+3 zam yap
    Cevapla
  • irfan ersin 11 yıl önce Şikayet Et
    her geleni erbakan hoca mı zannettiniz... %100 maaşlara zam iman ister iman..kaynak ister...5 milyar dolar ımf ye bor ç vermişiz 45 milyar dolar da merkez bankamızda varmış çok iyi bir ekonomimiz varmış.piyasayı herkes görüyor..doğalgaza gelince %15-20 maaşlara gelince %1-3..
    Cevapla
  • hüseyin kılıçparlar 11 yıl önce Şikayet Et
    hayal gibi. hayaldi gerçek oldu
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    geçen sene % 2.5 ..bu sene % 3......... ...resmen dalga geçiyorlar!!!!!!!???....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle