İki bakan emeklilik yaşında kafaları karıştırdı!

Emeklilik yaşının yükseltilmesi konusunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı çelişkili açıklamalar, kafaları karıştırdı.

İki bakan emeklilik yaşında kafaları karıştırdı!
İki bakan emeklilik yaşında kafaları karıştırdı!
GİRİŞ 19.10.2012 07:53 GÜNCELLEME 19.10.2012 12:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İlk sinyali Şimşek verdi, Çelik karşı!

"Dünyada emeklilik yaşının 48-49 olduğu başka ülke yok" diyen Şimşek, sosyal güvenlik açıkları konusunda  çalışma yapılacağı mesajını verirken, Çelik ise emeklilik yaşının yükseltilmeyeceği yönünde net açıklama yaptı.
Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre Bakan Çelik, "Ne hükümetimizin, ne de bakanlığımızın gündeminde emeklilik yaşının yükseltilmesine ilişkin bir çalışma yok" dedi.

Şimşek, "Çok açık ve net olarak söylüyorum, şdünyada emeklilik yaşının 48-49 olduğu başka hiçbir ülke yok ama Türkiye'de bu hâlâ devam ediyor. Diğer ülkeleri bilmiyorum ama 34 OECDülkesinde ortalama emeklilik yaşı 64-65'tir, bazı ülkelerde 67'dir" dedi. Şimşek'in işaret ettiği "çalışma", yaşın yükseltilmesi olarak algılanmıştı.

 

YORUMLAR 12
  • fatih 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık. 47 yaşındayım. işten atıldım. bu yaşttan sonra kimse işe almıyor. bir önceki yaş uzatma dolayısıyla emekliliğim 3 yıl uzadı. bu nasıl bir adalet millet vekilleri kaç yaşında olursa olsun 1 dönem vekillik yapınca emekli oluyor. onların maaşı devlete yük olmuyor. şimdi 18 yaşında vekil olmanın yolu açılmaya çalışılıyor. 18 yaşında bmillet vekili olacak olan bir vekil 22-25 yaşında emekli olursa bunun yükü 60 yıl devletin sırtına yük olmayacak mı? tbmm deki vekiller millet vekili mi kendi kendilerinin vekilimi,. benim durumumda olan arkadaşlar sesinizi yükseltin. bu tasarıya karşı çıkın.
    Cevapla
  • Alperen 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede plan yapmak imkansız . bir kere maaşı iyi olan zaten emekli olmak istemiyor ki maaşının yarı yarıya düştügünü bildigi için evde hanımla tartısacagına gidip dairede oturuyo.sabah 7 de başlayıp akşam 7 ye kadar askari ücretle çalışan biri 25 yıl çaılşmıs emekli olmuş suç mu ? karadeliği başka yerden kapatın önunüze gelene maaş bagladınız yaşlı bakım ,dul maaşı bilmem ne maaşı yapmayın ALLAH aşkına kazanılmış hak kavramı degil mi dir bu 1,2 sene iinde emekli olacagını planlayıp ona göre planlar yapanlara yazık değil mi ? kaldı ki bu millete küfredip 2 yıl mecliste pkk yandaşlıgı yapanlara ömür boyu maaş veriyorsunuz.biraz hz ömer adalati güdün yoksa bu ahlar sizi paklar ....
    Cevapla
  • hüseyin yücel öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    adalet var mı bu işte?. kimileri 3500 günle emekli olmuş halen maaş alıyor kimi vatandaşımız ise 6000-9000 gün prim ödemiş bırakın emekli olmayı yaşı tutmadığı için hastalandığında ilacını bile alamıyor yasanın geriye dönük işlemesi bu sıkıntıyı ortaya çıkardı hükümet bu insanların sesine kulak vermeli..
    Cevapla
  • hüseyin yücel öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    emeklilikte yaş uygulaması gerçekten adaltsizce bir uygulama.. aynı sene işe başlayan iki kişiden biri aynı prim gün sayısıyla emekli olurken diğeri sonradan geriye dönük getirilen bu yaş şartından dolayı mağdur durumda olan pek çok insanımız yaşından dolayı emekli olamıyor emeklilikte yaş kıstas olmaktan çıkarılmalı esas ölçü ödenen prim olmalıdır ,gün sayısı dolduğu halde emeklilik için yaş bekleyenler emekli edilemiyor ise en azından kayıtsız şartsız sağlık hizmeti alabilmeli ..bu şekilde pek çok mağdur insanımız var bu mağduriyet bir yerde sosyal felaketler açmadan hükümet tarafından göz önüne alınmalı..umarım bu sesi birileri duyar.
    Cevapla
  • doğulu 11 yıl önce Şikayet Et
    emeklilik yaşı 50 olması lazım 65 değil.. emeklilik diye bişey yoktur bizimkisi sadece hayal kendimizi öyle avutuyoruz anca mezarda emeklilik olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle