Emeklilik yaşı yükseliyor mu?

Maliye Bakanı Şimşek, '48 yaşında emeklilik hâlâ sürüyor. Yeni bir reform üzerinde çalışıyoruz' diyerek emeklilik yaşının yükseltileceğini ima etti

Emeklilik yaşı yükseliyor mu?
Emeklilik yaşı yükseliyor mu?
GİRİŞ 17.10.2012 08:04 GÜNCELLEME 17.10.2012 11:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sosyal Güvenlik Sistemi'ne yapılan kaynak aktarımına çeki düzen vereceklerini belirterek, çalışanları ilgilendiren kritik bir imada bulundu.

Şimşek, “Dünyada emeklilik yaşının 48-49 olduğu başka ülke yok. Ama Türkiye'de bu devam ediyor” dedi. 2007'deki reformla emeklilik yaşı 65'e çıkarılmıştı. Ancak reform kapsamına, yıllar içinde kademeli olarak geçildiğinden, halen daha erken yaşta emekli olunabiliyor.

YORUMLAR 14
  • sadi keleşoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    akp'nin kemel dervişi. bakan bey sade ve basit düşünüyor, 49 yaşında emekli olunurmu? gerisi onu ilgilendirmiyor. birileri çıkıp bu işin geçmişini anlatmalı. 1- emeklilik yaşı türkiyede 65 tir. 2- 49-65 yaş arasında emekli olanlar akp hükümetinin yaptığı düzenleme sırasında kazanılmış haklar düşünülerek kademeli geciş mantığının sonucudur. 3- 49 yaş emeklisi her geçen gün azalıyor, cinlik yapıp herkes 49 yaşında emekli oluyor izlenimi vermek kötü niyetli bir propogandadır. 4- unutulmamalıdır ki, emeklilik hakkını kazanır kazanmaz emekli olanların %90'ı, gerçekten çalışan , terleyen insanlardır, emekli olmayıp 65 yaşının son dakkasına kadar baklayenler verimsiz ve tabiri mazur görün yan gelip yatıp maaş alan beleşcilerdir. 6- son olarak akp hükümeti neden çalışanlar aleyhine pozisyon almayı kanıksadı?
    Cevapla
  • hasan balkanas 11 yıl önce Şikayet Et
    bu konularda sürekli değişiklik insanı rahatsız eder. kamuda çalışanlar emekli olduğu zaman yerine yeni insanlar işe girer.dolayısıyla işsizlik azalır.birde insanlar emekliliğine göre pılanlar yapmışlarsa hayallerinin kırılması yanlış olur.
    Cevapla
  • izzet koyuncu 11 yıl önce Şikayet Et
    49 yaş erken.. mantıklı düşünmek gerekirse erken emekli olanların hemen hepsi 55-60 yaşına kadar biryerlerde çalışıyor. en az 55 olmalı tabi malulen olanlar hariç.
    Cevapla
  • ali keskin 11 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar bana izah edin.. ben su anda emekliligimi 48 yasinda yurtdisinda hak ettim.82 ssk girisim var.hala calisiyorum. ama hala emekli parami odemedim.eger yasa degisirse beni de kapsayacak mi? ben de mi 65 yasina kadar bekleyecegim. tesekkurler.
    Cevapla
  • Osman Yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    siz daha ayakta uyuyun. birileri alacaklarını garanti altına almak için akp ye bunları yaptırıyor. neden akp geleceğinizi sattık siz daha ayakta uyuyorsunuz. ev aldınız 120 ay vade borcu veren kim elin gavuru, hazine ihale açtı tahvili alan kim elin gavuru, adam yunanistan gibi batcaz korkusu ile borç veririz ama emekli yaşı 65 olacak diye ısrar ediyor bizimkiler de paşa paşa kabul ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle