SGK primleri yatmayanlar bu numarayı arasın

SGK Başkanı Fatih Acar, ilköğretim okulu öğrencilerinden ailelerine SGK hakkında bilgiler verdi. Acar ailelerin çalıştıkları yerde sigortalarının yatmadığını öğrenmeleri durumunda ihbarda bulunmalarını istedi

SGK primleri yatmayanlar bu numarayı arasın
SGK primleri yatmayanlar bu numarayı arasın
GİRİŞ 10.10.2012 16:41 GÜNCELLEME 10.10.2012 22:54

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, ilköğretim okulu öğrencilerinden ailelerine SGK'nın ne olduğunu ve çalıştıkları yerlerde primlerinin yatıp yatmadığını sormalarını, yatmadığı takdirde de ''Alo 170'' hattını aramalarını sağlamalarını istedi.

SGK, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğinde hazırlanan Kayıt Dışı İstihdamı Önleme Projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik program düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki programda SGK Başkanı Acar tarafından öğrencilere ''SGK'' konusunda bilgi verildi, ardından Devlet Senfoni Orkestrası tarafından klasik müzik konseri sunuldu.

SGK Başkanı Fatih Acar, burada yaptığı konuşmada, SGK'nın ne olduğunu anlatmak amacıyla böyle bir program düzenlendiğini söyledi.

SGK denilince akla ilk olarak insanların kendilerini güvende hissedebileceği bir kurum gelmesi gerektiğini anlatan Acar, ''Hastalandığımızda, emekli olduğumuzda, işsiz kaldığımızda bizim yanımızda olan kurum hangisidir?' diye sorduğumuzda aklımıza gelecek ilk kurum SGK olacak'' dedi.

SGK'nın 25 bin çalışanı ile 74 milyon insana hizmet veren ülkedeki en önemli kurumlardan biri olduğuna işaret eden Acar, SGK'nın insan hayatının doğumundan ölümüne kadar, hatta öldükten sonra da yakınlarına hizmet veren bir kurum olduğunu vurguladı.

Anne babanızın SGK primlerini sorgulayın  

Öğrencilerden SGK hakkında bilinçlenmelerini isteyen Acar, ''Buradan ayrıldıktan sonra en önemli işiniz anne ve babanıza SGK'nın ne olduğunu ve primlerinin yatıp yatmadığını sormak olacak. Eğer yatmıyorsa anne ve babanıza 'Alo 170' hattını aramalarını söyleyeceksiniz'' diye konuştu.

Acar, SGK haftası kapsamında öğrencilere kitap dağıtılacağını bildirdi.