Vakıf Bank'tan geleceğin sigortacılarına kurs!

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Vakıf Emeklilik, Sigorta Laboratuvarları ile sigortacı adaylarını geleceğe hazırlayacak.

Vakıf Bank'tan geleceğin sigortacılarına kurs!
Vakıf Bank'tan geleceğin sigortacılarına kurs!
GİRİŞ 31.03.2016 15:28 GÜNCELLEME 31.03.2016 15:28

Sigorta sektörünün öncü şirketi Vakıf Emeklilik, Sigorta Meslek Liseleri’ne eğitim desteği vermek ve geleceğin sigortacılarını yetiştirmek amacıyla “Sigorta Laboratuvarı” projesi hazırladı. Vakıf Emeklilik proje kapsamında; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yönlendirmesi ile Anadolu yakasında Kadıköy Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Vakıf Emeklilik ismiyle Sigorta Laboratuvarı oluşturdu.

Lise öğrencilerini sigorta kavramı ile buluşturacak projede, seçilen okullarda öğrencilerin sigorta ile lise yıllarında tanışması için sigorta laboratuvarı oluşturacak. Bu laboratuvarlarda öğrencilere sigorta profesyonelleri tarafından düzenli olarak eğitimler düzenlenecek.  Destek olunan okullardaki sigorta branşı öğrencileri, eğitim yılı içerisinde şirketin ihtiyaç ve imkanları dahilinde stajyer olarak Vakıf Emeklilik’te istihdam edilebilecek.

Laboratuvar sınıflarında; bilgisayar ve sigorta konusunda birçok kaynak kitap yer alacak ve Öğrenciler için okuma köşesi oluşturulacak. Ayrıca laboratuvarların Vakıf  Emeklilik’in  kurumsal renklerinde oluşturulacak. Kadıköy Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 107 öğrenci eğitim görüyor. Avrupa yakasında bir meslek lisesinde daha sigortacılık Laboratuvarı açmayı planlayan Vakıf Emeklilik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okul Sanayii İşbirliği” projesine de katkıda bulunuyor.

İş hayatına şimdiden hazırlıyor

Sigorta Laboratuvarı projesi, sigortacılıkta kariyer yapmak isteyen gençlere şimdiden önemli bir iş deneyimi kazandırıyor. Gençler, proje aracılığıyla kendilerini geliştirebilecek ve sektörün önemli isimleri ile bir araya gelebilecek. Genç yaşta kazanılan bu tecrübe sayesinde de ileride çalışmak istedikleri şirketlerin ilk tercihleri arasında yer alabilecekler.