Tüm GSS primlerine 60 lira indirim!

Genel Sağlık Sigortası'nda yeni dönemde 65, 197 ve 395 lira şeklindeki 3 farklı prim sistemi son bulacak ve bunlara 60 TL indirim yapılacak.

Tüm GSS primlerine 60 lira indirim!
Tüm GSS primlerine 60 lira indirim!
GİRİŞ 20.02.2016 12:19 GÜNCELLEME 20.02.2016 12:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Genel sağlık Sigortası'nda (GSS) yeni dönemin startı verildi. 65, 197 ve 395 lira şeklindeki 3 farklı prim sistemi son bulacak. Edinilen bilgiye göre; evdeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'i kadar ve üstünde olan herkes tek bir tutardan prim ödeyecek. Tek bir prim tutarı belirlenecek. Bu tutar da netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre; tüm primlerin 60 liraya indirilmesi planlanıyor. Böylece halen GSS primi ödeyen herkesin yatıracağı tutar düşecek. Yani 4.2 milyon kişinin prim tutarı inmiş olacak. Sabah'ın haberine göre emeklilik için yaşı bekleyenler, Ayrıca gelir testi yaptırmadığı için tavandan prim borcu çıkarılan kişiler de yeni sistemle rahat nefes alacak. Kesin prim tutarı önümüzdeki günlerde açıklanacak. SGK'nın da takipte zorlanmayacağı yeni sistem, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Gelir testinin resen yapılması sağlanarak, bazı kısıtlar kaldırılacak. bugün GSS kapsamında 12 milyar liralık alacağın yaklaşık yüzde 6-7'si tahsil edilirken, yeni düzenleme ile bu oran yukarılara çıkarılacak.

HALEN 3 FARKLI ÖDEME VAR

Mevcut sistemde; gelir testi sonucu evdeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te birinden az (549 liradan az) çıkanların primini devlet ödüyor. Gelir bunun üzerinde ise vatandaşın gelire göre belirlenen primi ödemesi gerekiyor. Primler gelire göre 65.88, 197.64 ve 395.28 lira şeklinde 3 farklı kategoriden oluşuyor.

YORUMLAR 7
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    ssk prim ucreti cok fazla 580 oldugundan beri oduyemiyorum insallah indirim gelir
    Cevapla
  • elbistan 8 yıl önce Şikayet Et
    fakirden ne istiyorsunuz adamın parası yok işi yok al sana gss öde ödeyebilirsen
    Cevapla
  • admin 8 yıl önce Şikayet Et
    neden bana demeden beni gss yaptılar anlamiyorum neden beni aniden borcun altına soktular onuda anlamiyorum elbette beni bu borc batağına sürükleyeni inşaallah ahirete yakalarım bakayım o zaman ne ifade verecek
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    130 liraya yakın zam geldi emekli 100 TL fazla maaş alıyor Nasıl olacak bu ? 65 yaşına kadar her ay öde 5 yıl yaşayabilirsen aylık bin lira Bağkur emekli maaşı al . nerde adalet !
    Cevapla
  • gss 8 yıl önce Şikayet Et
    yani zengine indirim var fakir zaten 60 ödüyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle